Ricottový nákyp s cuketou

Potřebujete (pro 4 osoby):

350 g ricotty z La Formaggeria Gran Moravia

150 g smetany z La Formaggeria Gran Moravia

2 vejce

hrst nastrouhaného sýru Gran Moravia z La Formaggeria Gran Moravia

1 větší cuketa

máslo z La Formaggeria Gran Moravia

sůl

pepř

rajčatová passata s bazalkou z La Formaggeria Gran Moravia

lžička cukru

Pusťte se do toho:

  1. Rozmíchejte ricottu se smetanou, vejci a nastrouhaným sýrem. Osolte a opepřete a míchejte, až vznikne hladký krém.
  2. Cuketu omyjte, oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a vmíchejte do krému.
  3. Malé pečicí formičky vymažte máslem a naplňte je do tří čtvrtin krémem. Dejte péct do trouby při 180 stupních na 15 minut, až budou mini nákypy pěkně vyběhlé a lehce nazlátlé.
  4. Rajčatovou passatu dejte vařit do kastrůlku spolu s trochou olivového oleje, špetkou soli a cukru.
  5. Nákypy vyklepněte z formičky a podávejte spolu s rajčatovou omáčkou.

 

Tip

Vyzkoušejte novou čerstvou smetanu s minimálním obsahem tuku 38 %, která dodá vašim pokrmům ještě krémovější chuť! Najdete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia.

Cena: 39,90 Kč

 

Foto: La Formaggeria Gran Moravia