Udělejte si bezlepkového beránka z rýžové a kukuřičné mouky, která má navíc snadnou přípravu. Postačí vám 445 g sypké směsi za 72 korun.
Potřebujete:
Sypkou směs Beránek bez lepku Labeta
200 ml mléka
100 ml rostlinného oleje
3 vejce
Pusťte se do toho:
- V míse smícháme obsah sáčku, 3 vejce, 100 ml rostlinného oleje, 200 ml mléka a šleháme elektrickým šlehačem 3–4 minuty do hladkého těsta.
- Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme kukuřičnou, nebo jinou bezlepkovou moukou a vylijeme těstem.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 160 °C přibližně 40 minut. Před vyjmutím z trouby zkontrolujeme špejlí, zda je beránek propečený.
- Upečeného beránka necháme 5 minut zchladnout ve formě, poté na formu přiklopíme prkénko, opatrně otočíme a vyklopíme.
Tip:
- Zchladlého beránka můžeme pocukrovat, ozdobit polevou nebo máslovým krémem. Oči vytvoříme za pomoci rozinek a na krk uvážeme mašli.
Foto: www.labeta.cz