Beránek bez lepku

Udělejte si bezlepkového beránka z rýžové a kukuřičné mouky, která má navíc snadnou přípravu. Postačí vám 445 g sypké směsi za 72 korun.

Potřebujete:

Sypkou směs Beránek bez lepku Labeta

200 ml mléka

100 ml rostlinného oleje

3 vejce

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pusťte se do toho:

  1. V míse smícháme obsah sáčku, 3 vejce, 100 ml rostlinného oleje, 200 ml mléka a šleháme elektrickým šlehačem 3–4 minuty do hladkého těsta.
  2. Formu na beránka vymažeme máslem, vysypeme kukuřičnou, nebo jinou bezlepkovou moukou a vylijeme těstem.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 160 °C přibližně 40 minut. Před vyjmutím z trouby zkontrolujeme špejlí, zda je beránek propečený.
  4. Upečeného beránka necháme 5 minut zchladnout ve formě, poté na formu přiklopíme prkénko, opatrně otočíme a vyklopíme.

 

Tip:

  • Zchladlého beránka můžeme pocukrovat, ozdobit polevou nebo máslovým krémem. Oči vytvoříme za pomoci rozinek a na krk uvážeme mašli.

 

Foto: www.labeta.cz