Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovná a známá česká food-blogerka S vášní pro jídlo pro vás připravila chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.
Potřebujete:
1 balení hranolků McCain Crispers
1 kg kuřecích křídel
4 lžíce kvalitního kečupu
1 lžíce rajského protlaku
2 lžíce tmavé sójové omáčky
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička uzené papriky
1 lžíce oleje
sůl
pepř
300 g bílého zelí
snítka koriandru
1 lžíce oleje
Pusťte se do toho:
- Nejprve si připravte marinádu na křídla. V misce promíchejte kečup, protlak, sójovou omáčku a třtinový cukr s uzenou paprikou a olejem. Křídla rozdělte na horní a spodní díl a všechny části s omáčkou dobře promíchejte. Nechte marinovat dle svých časových možností.
- Křídla rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem, na druhý plech vysypte balení hranolků Crispers. Oboje pečte v troubě předehřáté na 200 °C dozlatova po dobu asi 30 minut.
- Než se křídla a hranolky upečou, připravte si zelný salátek. Bílé zelí nastrouhejte anebo nakrájejte nožem na tenké proužky. Rukama je důkladně promačkejte, aby změkly. Zelí promíchejte s nasekaným koriandrem, přidejte olej, sůl a pepř.
- Před podáváním salát promíchejte a servírujte společně s lepkavými křidélky a pečenými hranolky.
Recept připravila blogerka S vášní pro jídlo
Foto: www.mccain.cz