Stylové streetfoodové recepty: MINI ŠPÍZY S KUŘECÍM MASEM

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovná a známá česká food-blogerka Markéta v troubě pro vás připravila chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

Potřebujete:

1 balení hranolků McCain Crispers

2 ks kuřecích prsou

oblíbené koření na kuřecí maso

1 červená cibule

1 balení cherry rajčátek

½ brokolice

1 červená paprika

sůl

pepř

olej podle potřeby

250 g zakysané smetany

zelené bylinky dle chuti

 

Pusťte se do toho:

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky, okořeníme a zprudka ze všech stran orestujeme na pánvi na trošce oleje. Papriku, cibuli a blanšírovanou brokolici nakrájíme na menší podobně velké kousky. Na špejle napichujeme střídavě připravenou zeleninu a orestované kuřecí maso.
  2. McCain Crispers připravíme v troubě podle návodu na obalu. Mezitím zlehka opečeme špízy na grilovací pánvi tak, aby zelenina zůstala křupavá „na skus“.
  3. Hotové mini špízy podáváme s McCain Crispers a s dipem ze zakysané smetany, kterou smícháme s nasekanými bylinkami, solí a pepřem.

 

Recept připravila blogerka Markéta v troubě

 

Foto: www.mccain.cz