Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovná a známá česká food-blogerka Markéta v troubě pro vás připravila chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.
Potřebujete:
1 balení hranolků McCain Crispers
2 ks kuřecích prsou
oblíbené koření na kuřecí maso
1 červená cibule
1 balení cherry rajčátek
½ brokolice
1 červená paprika
sůl
pepř
olej podle potřeby
250 g zakysané smetany
zelené bylinky dle chuti
Pusťte se do toho:
- Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky, okořeníme a zprudka ze všech stran orestujeme na pánvi na trošce oleje. Papriku, cibuli a blanšírovanou brokolici nakrájíme na menší podobně velké kousky. Na špejle napichujeme střídavě připravenou zeleninu a orestované kuřecí maso.
- McCain Crispers připravíme v troubě podle návodu na obalu. Mezitím zlehka opečeme špízy na grilovací pánvi tak, aby zelenina zůstala křupavá „na skus“.
- Hotové mini špízy podáváme s McCain Crispers a s dipem ze zakysané smetany, kterou smícháme s nasekanými bylinkami, solí a pepřem.
Recept připravila blogerka Markéta v troubě
Foto: www.mccain.cz