Stylové streetfoodové recepty: ZAPEČENÉ PLNĚNÉ ŽAMPIÓNY

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovná a známá česká food-blogerka Markéta v troubě pro vás připravila chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

Potřebujete:

1 balení hranolků McCain Crispers

8 ks větších žampionů

200 g tvrdého sýra (gouda nebo cheddar)

200 g šunky vcelku

1 vejce vařené natvrdo

1 balení cherry rajčátek

1 kelímek zakysané smetany

1 červená cibule

sůl

pepř

 

Pusťte se do toho:

  1. Žampiony očistíme a z kloboučků vyřízneme třeň. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Žampiónové klobouky naplníme směsí nakrájeného sýra a šunky na kostičky, vajíček, červené cibulky a cherry rajčátek. Dáme péct na cca 20 minut.
  2. Hranolky McCain Crispers připravíme podle návodu na obalu a podáváme společně se zapečenými houbami a dipem, který umícháme z kysané smetany, nasekané zbývající červené cibulky, soli a pepře.

 

Recept připravila blogerka Markéta v troubě

 

Foto: www.mccain.cz