Podzimní dýňové recepty aneb Dýňový krém se sýrem caciotta pepata a tymiánem

Sezóna dýně je za dveřmi a brzy bude tato chutná zelenina k dostání za nízký peníz na všech pultech řetězců, na farmářských trzích i v bedýnkách. Využijte tuto sezónu naplno a objevte nové chutě. Ne každý má ale nápad, co z této nasládlé zeleniny uvařit. Ve spolupráci s La Formaggeria Gran Moravia vám proto přinášíme tip inspirativní recept.

Potřebujete:

500 g očištěné dýně

50 g bílé cibule

1 l zeleninového vývaru

sůl, olivový olej

30 g čerstvě nastrouhaného sýru Caciotta pepata

60 g prosciutto crudo vcelku (obojí seženete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia)

tymián

pár stroužků česneku

1 šalotka

 

Pusťte se do toho:

  1. Pokrájejte dýni a cibuli na kostičky, zalijte olivovým olejem a pečte v troubě při 170 stupních asi 16-20 minut.
  2. Po upečení rozmixujte dohladka.
  3. Krém smíchejte se zeleninovým vývarem a dochuťte solí.
  4. Prosciutto crudo nakrájejte na kostičky a nechte marinovat v oleji spolu s tymiánem, česnekem a šalotkou, pak opečte na pánvi.
  5. Polévku v talíři ozdobte opečenou šunkou a nastrouhaným sýrem caciotta pepata.

 

Více infa: www.laformaggeria.cz

 

Foto: www.laformaggeria.cz