Netradiční burger se sýrem

Potřebujete:

4 bulky

4 asi centimetr silné plátky sýru Grilami

60 g sýru Gran Moravia

rukola

sůl

pepř

citron

extra panenský olivový olej

rajčatové pesto

Pusťte se do toho:

  1. Chips z Gran Moravia: troubu rozehřejte na 180 stupňů.
  2. Plech vyložte pečicím papírem a nastrouhejte na něj na jemném struhadle 4 hromádky sýru Gran Moravia.
  3. Pečte 5-10 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
  4. Bulky rozkrojte a z vnitřní strany opečte. Na spodní půlku rozetřete rajčatové pesto. Plátky Grilami osušte papírovou utěrkou a na nepřilnavé pánvi opečte z každé strany asi minutu.
  5. Rukolu pokapejte citronem a olivovým olejem.
  6. Na půlku s pestem položte plátek opečeného Grilami, na něj rukolu, a nakonec chips z Gran Moravia.
  7. Přiklopte horní částí bulky a podávejte.

 

Ochutnejte neotřelé sýrové lahůdky z grilu

Vyzkoušejte třeba ručně vyráběný pařený sýr Grilami z kravského mléka z litovelské sýrárny La Formaggeria Gran Moravia. Protože skvěle odolává i vysokým teplotám a neroztéká se, je jako stvořený ke grilování a smažení. Můžete jej předem naložit do olivového oleje s kořením či bylinkami, ale klidně si ho lze dát i samotný – anebo jej vyudit. A co k němu? Například ogrilovanou i čerstvou zeleninu, hodí se do burgeru či k omáčce…Zajímavé a lahodné spojení je také s melounem, hroznovým vínem nebo čerstvými fíky.

Cena: 26,90,- Kč / 100 g

 

Foto: www.guideline.cz