Potřebujete:
4 bulky
4 asi centimetr silné plátky sýru Grilami
60 g sýru Gran Moravia
rukola
sůl
pepř
citron
extra panenský olivový olej
rajčatové pesto
Pusťte se do toho:
- Chips z Gran Moravia: troubu rozehřejte na 180 stupňů.
- Plech vyložte pečicím papírem a nastrouhejte na něj na jemném struhadle 4 hromádky sýru Gran Moravia.
- Pečte 5-10 minut dozlatova. Nechte vychladnout.
- Bulky rozkrojte a z vnitřní strany opečte. Na spodní půlku rozetřete rajčatové pesto. Plátky Grilami osušte papírovou utěrkou a na nepřilnavé pánvi opečte z každé strany asi minutu.
- Rukolu pokapejte citronem a olivovým olejem.
- Na půlku s pestem položte plátek opečeného Grilami, na něj rukolu, a nakonec chips z Gran Moravia.
- Přiklopte horní částí bulky a podávejte.
Ochutnejte neotřelé sýrové lahůdky z grilu
Vyzkoušejte třeba ručně vyráběný pařený sýr Grilami z kravského mléka z litovelské sýrárny La Formaggeria Gran Moravia. Protože skvěle odolává i vysokým teplotám a neroztéká se, je jako stvořený ke grilování a smažení. Můžete jej předem naložit do olivového oleje s kořením či bylinkami, ale klidně si ho lze dát i samotný – anebo jej vyudit. A co k němu? Například ogrilovanou i čerstvou zeleninu, hodí se do burgeru či k omáčce…Zajímavé a lahodné spojení je také s melounem, hroznovým vínem nebo čerstvými fíky.
Cena: 26,90,- Kč / 100 g
Foto: www.guideline.cz