Sezóna jahod právě vrcholí a je poslední čas pořídit si šťavnatou zásobu těch českých, voňavých, na které zase budeme čekat celý rok. Pořiďte si jich dostatek, ať už natrhaných na vlastní zahrádce, na políčku při samosběru, anebo zakoupených na trhu… Můžete z nich totiž připravit spoustu skvělých dobrot!
Potřebujete (4 porce):
200 g cukru
400 ml vody
2 šálky kávy ristretto
100 g piškotů savoiardi
150 g Mascarpone Brazzale
3 vejce
150 g bílé čokolády
250 g jahod
Pusťte se do toho:
- Do malého hrnce nalijte dva šálky kávy ristretto, přidejte 100 g cukru a 400 ml vody. Povařte několik minut na mírném ohni, pak nechte úplně vychladnout.
- Ve vychladlé kávě budete posléze namáčet piškoty (v jiné verzi můžete pro namočení piškotů použít oslazenou šťávu z jahod).
- Nyní rozšlehejte tři celá vejce a jemně vmíchejte Mascarpone Brazzale a 100 g cukru, až vznikne jemný krém.
- Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu, nechte ji mírně vychladnout a pak vmíchejte do krému z mascarpone.
- Nyní vrstvěte dezert: namočené piškoty, na ně krém z mascarpone a na něj jahody nakrájené na malé kousky.
- Pokračujte ve vrstvení až do vyčerpání surovin, nakonec ozdobte lístkem máty.
Další skvělé recepty najdete na: www.laformaggeria.com
Foto: La Formaggeria Gran Moravia