Velikonoce tak trochu jinak aneb Kornoutky pro velikonoční zajíčky

Každý z nás zná pocit, kdy chce být kreativní a zaměnit klasické recepty za něco nového. Bohužel nás ale často představa celodenního vaření a pečení nakonec odradí a zůstaneme u osvědčených receptů. My ten pocit známe taky. A přesně to je důvod, proč jsme pro vás na letošní Velikonoce připravili nový recept, který nejen ozvláštní vaše velikonoční menu, ale také ho zvládnete během pár minut.

Potřebujete (pro 8 osob):

250 g listového těsta

2 žloutky

Pěna z nivy

100 g mascarpone

100 g sýru Niva

100 ml 40% smetany

½ lžičky Citrónové kůry Vitana

5 g Petržel nať Vitana

Mletý pepř Vitana

Sůl

2 vejce natvrdo

100 g Majonézy Vitana

 

Pusťte se do toho:

  1. Listové těsto rozválíme na rozměr 30 cm x 40 cm. Nařežeme z něj přibližně 1 cm široké pásy, které následně pomašlujeme žloutkem.
  2. Jednotlivé pásy natočíme na kornoutky a pečeme při 180 °C dozlatova.

 

Pěna z nivy:

  1. Nastrouháme si nivu a vejce natvrdo.
  2. Vyšleháme mascarpone, nivu, smetanu, citrónovou kůru a vejce.
  3. Do vyšlehané pěny zamícháme nasekanou pažitku, petržel a majonézu. Dochutíme pepřem a solí dle chuti.
  4. Směsí pak naplníme upečené kornoutky a podáváme ozdobené čerstvou petrželkou.

 

Foto: Vitana