Palačinky se zmrzlinou a ovocem

Srdcem rázovitého Valašska je bezesporu město Rožnov pod Radhoštěm. V jeho centru, jen pár kroků od náměstí T. G. Masaryka, je restaurace Majerův dvůr. A právě její šéfkuchař Josef Valchář pro vás připravil dnešní recept pro čtyřčlennou rodinu. V Beskydech je krásně, a když si tam ještě navíc pochutnáte na skvělém jídle, bude váš zážitek z výletu třeba do nedalekého unikátního Valašského muzea v přírodě nezapomenutelný.


Připravte si:
200 g hladké mouky
0,5 l mléka
2 vejce
špetku soli
30 g cukru
olej
ovoce

Pusťte se do toho:
1 Nejdříve smícháme vejce a mléko. Postupně přimícháme mouku, sůl a cukr.
2 Z hotového těsta děláme na rozpálené pánvi s kapkou oleje palačinky.
3 Na talíř přidáme kopeček zmrzliny a ovoce dle chuti.

Facebook restaurace ZDE



Foto: Restaurace Majerův dvůr Rožnov pod Radhoštěm