Kuřecí kapsa plněná špenátem

Srdcem rázovitého Valašska je bezesporu město Rožnov pod Radhoštěm. V jeho centru, jen pár kroků od náměstí T. G. Masaryka, je restaurace Majerův dvůr. A právě její šéfkuchař Josef Valchář pro vás připravil dnešní recept pro čtyřčlennou rodinu. V Beskydech je krásně, a když si tam ještě navíc pochutnáte na skvělém jídle, bude váš zážitek z výletu třeba do nedalekého unikátního Valašského muzea v přírodě nezapomenutelný.


Připravte si:
800 g kuřecích prsou
300 g špenátu
100 g slaniny
1 cibuli
2 stroužky česneku
1 smetanu s 31 % tuku
800 g brambor
100 g sýru eidam
sůl
pepř

Pusťte se do toho:
1 Na pánvi si orestujeme nakrájenou cibuli na kostičky s nakrájenou slaninou, pak přidáme důkladně omytý listový špenát a prolisovaný česnek. Osolíme a opepříme dle chuti.
2 Vezmeme umyté kuřecí prso, posolíme ho a opepříme. Nožem uděláme řez, čímž nám vznikne kapsa, kterou naplníme hotovou směsí.
3 Na rozehřáté pánvi s kapkou oleje prso osmažíme ze všech stran. Poté vložíme do pekáče a necháme péct asi 15 minut při 200 °C.
4 Uvařené brambory nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi, nejlépe s plátkem másla.
5 Na omáčku si nachystáme opět pánev. Osmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme smetanu a sýr. Vše provaříme a dochutíme solí a pepřem.

Facebook restaurace ZDE

Foto: Restaurace Majerův dvůr Rožnov pod Radhoštěm