Smažený sýr s hranolky

Srdcem rázovitého Valašska je bezesporu město Rožnov pod Radhoštěm. V jeho centru, jen pár kroků od náměstí T. G. Masaryka, je restaurace Majerův dvůr. A právě její šéfkuchař Josef Valchář pro vás připravil dnešní recept pro čtyřčlennou rodinu. V Beskydech je krásně, a když si tam ještě navíc pochutnáte na skvělém jídle, bude váš zážitek z výletu třeba do nedalekého unikátního Valašského muzea v přírodě nezapomenutelný.


Potřebujete:
sýr eidam v celku
hladká mouka
strouhanka
vejce
mléko
hranolky
tatarská omáčka
cherry rajčátka
sůl

Pusťte se do toho:
1) Nejdříve si nakrájíme eidam na tolik porcí, kolik potřebujeme. Plátky sýra by měly být široké asi dva centimetry.
2) Poté plátky sýra obalíme v hladké mouce, pak je vložíme do rozmíchaného vajíčka s trochou mléka a nakonec je obalíme ve strouhance .
3) Sýr osmažíme na oleji z obou stran do zlatova.
4) Podáváme s hranolky, případně i s tatarskou omáčkou a ozdobit můžete rozkrojeným cherry rajčátkem.

Facebook restaurace: https://www.facebook.com/pages/Restaurace-Majer%C5%AFv-dv%C5%AFr/680139188701864?fref=ts

Foto: Restaurace Majerův dvůr Rožnov pod Radhoštěm