Coconut Beach

V sobotu proběhlo Národní kolo mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink. Deset barmanů se zde se svými koktejly utkalo o postup do mezinárodního finále, které proběhne 20. a 21. června v Praze. A jaké jsou letošní největší trendy?

4_Milan Zales- Coconut Beach - 2. misto
Nejoblíbenější ingrediencí byla bez pochyby mrkev, která se stala základem hned čtyř koktejlů, z nichž se dva umístily na stupních vítězů. Často se používal také čaj či kokosová voda. Pravidla jsou totiž neúprosná a tak každý z drinků musel mít nejen nízkou kalorickou hodnotu, ale musel odpovídat současným trendům, přijít s něčím inovativním a navíc složení muselo obsahovat ingredience podporující zdravý životní styl. Zkušení barmani se však s tímto záludným úkolem poprali skvěle a my vám nyní přinášíme recept na koktejl se stříbrnou medailí.

Coconut Beach
(2. místo – Milan Zaleš)

6_druhe misto - Milan Zales

Potřebujete:
• 10 ml Kokosového sirupu
• 10 ml čerstvé limetkové šťávy
• 20 ml pyré z Acaí Berry
• 20 ml čerstvé kokosové vody
• 100 ml Mattoni perlivá

Pusťte se do toho:
Veškeré přísady nalijeme do sklenice, doplníme drceným ledem a pořádně promícháme. Ozdobíme květem z orchideje a papírovým paraplíčkem.

Foto: Mattoni Grand Drink