Carpaccio s jahodami a rukolou

Sezóna jahod právě vrcholí a je poslední čas pořídit si šťavnatou zásobu těch českých, voňavých, na které zase budeme čekat celý rok. Pořiďte si jich dostatek, ať už natrhaných na vlastní zahrádce, na políčku při samosběru, anebo zakoupených na trhu… Můžete z nich totiž připravit spoustu skvělých dobrot!

Potřebujete (4 porce):

150 g najemno nakrájeného carpaccia

400 g ricotty

140 g rukoly

140 g středně zralých jahod

sůl

pepř

muškátový oříšek

 

Pusťte se do toho:

  1. Ricottu smíchejte s najemno nakrájenou rukolou, špetkou soli, pepře a nastrouhaného muškátového oříšku.
  2. Jahody omyjte a nakrájejte na kostičky, vmíchejte je do ricottového krému. Krém dejte asi na hodinu do lednice.
  3. Na plátky carpaccia dejte lžíci krému a zabalte do tvaru měšce, který nahoře svážete snítkou pažitky.
  4. Ponechte v lednici až do chvíle servírování.

 

Další skvělé recepty najdete na: www.laformaggeria.com

 

Foto: La Formaggeria Gran Moravia