Sýrový dort s houbami

Už rostou! A my vám nabízíme výborný italský recept z hub, který vám pomůže zatočit s košíkem plným hub.

Potřebujete:

Listové těsto

40 g másla z La Formaggeria Gran Moravia

50 g mouky

¼ l mléka

200 g nastrouhaného sýru Gran Moravia z La Formaggeria Gran Moravia

2 vejce

150 g hříbků nakrájených na malé kousky, sůl

Pusťte se do toho:

1. Vyložte listovým těstem zapékací formu a připravte si náplň.

2. Rozpusťte máslo, přidejte mouku a špetku soli a připravte zápražku. Přidejte horké mléko a nechte pár minut povařit do bešamelu, poté přidejte nastrouhaný sýr a nakrájené houby.

3. Nakonec vmíchejte 2 žloutky a následně sníh ze 2 bílků.

4. Náplň nalijte na listové těsto, zatočte okraje těsta a dejte péct do trouby rozehřáté na 180° na asi 25 minut.

V tomto receptu můžete použít i jiný vhodný druh sýra, široký sortiment mají například prodejny La Formaggeria Gran Moravia, kde vám vždy dobře poradí s výběrem.

Foto: Gran Moravia


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/80747/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353