Grilujte s italskou vášní: Žitná bruschetta s ricottou a čerstvými rajčaty

Léto je pro grilování jako stvořené a už dávno se jeho arzenál možností a chutí neopírá pouze o vepřové steaky. Žitný chléb, krevety, chobotnice či hovězí – to jsou hlavní ingredience nových receptů na grilování, s nimiž přichází šéfkuchař pražského Wine Foodu Luca Caravaggi. Díky těmto delikatesám se můžete přenést na italskou riviéru, aniž byste opustili pohodlí svého domova. Zároveň s nimi poznáte neotřelé kombinace pečiva, zeleniny, bylinek, plodů moře i tradičního masa.

WF_Zitna_bruschetta_s_ricottou_a_cerstvymi_raj

Začneme jednoduchým bezmasým pokrmem, který se hodí jako výborná lehká večeře.

 

Žitná bruschetta s ricottou a čerstvými rajčaty

 

Ingredience pro 4 osoby

žitný chléb                                 40 g

keříčková rajčata                        80 g

extra panenský oliv. olej           40 ml

sůl                                              dle potřeby

pepř                                            dle potřeby

oregano                                      20 g

ricotta                                         600 g

směs listových salátů                 200 g

 

Pusťte se do toho:

Rajčata zbavte semínek, nakrájejte je na kostičky a ochuťte oreganem, olejem, solí a pepřem.

Plátky žitného chleba zakápněte olejem a ogrilujte.

Ogrilované plátky potřete ricottou smíchanou s olejem, solí a pepřem a navrch naskládejte nakrájená ochucená rajčata.

Podávejte se salátem.

 

Tento jednoduchý a přitom chutný pokrm se skvěle snoubí s vínem: Vermentino di Sardegna Doc, Primo Bianco, Cantina Mesa

 

Zítra: Grilované krevety a pancetta s rukolou a růžovým grepem

 

Foto: Wine Food