Léto je pro grilování jako stvořené a už dávno se jeho arzenál možností a chutí neopírá pouze o vepřové steaky. Žitný chléb, krevety, chobotnice či hovězí – to jsou hlavní ingredience nových receptů na grilování, s nimiž přichází šéfkuchař pražského Wine Foodu Luca Caravaggi. Díky těmto delikatesám se můžete přenést na italskou riviéru, aniž byste opustili pohodlí svého domova. Zároveň s nimi poznáte neotřelé kombinace pečiva, zeleniny, bylinek, plodů moře i tradičního masa.
Začneme jednoduchým bezmasým pokrmem, který se hodí jako výborná lehká večeře.
Žitná bruschetta s ricottou a čerstvými rajčaty
Ingredience pro 4 osoby
žitný chléb 40 g
keříčková rajčata 80 g
extra panenský oliv. olej 40 ml
sůl dle potřeby
pepř dle potřeby
oregano 20 g
ricotta 600 g
směs listových salátů 200 g
Pusťte se do toho:
Rajčata zbavte semínek, nakrájejte je na kostičky a ochuťte oreganem, olejem, solí a pepřem.
Plátky žitného chleba zakápněte olejem a ogrilujte.
Ogrilované plátky potřete ricottou smíchanou s olejem, solí a pepřem a navrch naskládejte nakrájená ochucená rajčata.
Podávejte se salátem.
Tento jednoduchý a přitom chutný pokrm se skvěle snoubí s vínem: Vermentino di Sardegna Doc, Primo Bianco, Cantina Mesa
Zítra: Grilované krevety a pancetta s rukolou a růžovým grepem
Foto: Wine Food