Prémiová značka italských těstovin Rummo míří do Česka

Dobré těstoviny potřebují svůj čas. Italské těstoviny Rummo mají 170letou tradici. Při jejich výrobě se používá nejkvalitnější tvrdozrnná pšenice, jedinečná metoda pomalého zpracování »Lenta Lavorazione« a unikátní patentovaná forma objevená rodinou Rummo. Zkuste třeba výrobky z klasické řady Rummo Linguine No. 13 a Rummo Fusilli No. 48. Získají si vás hned při prvním ochutnání. Pravé a kvalitní italské těstoviny Rummo s vysokým obsahem bílkovin si nejlépe vychutnáte »al dente«.

Foto_Rummo_Profumo di limone
Metoda »Lenta Lavorazione« (= pomalé zpracování) vychází z tradiční řemeslné výroby těstovin, která v každém kroku respektuje přirozené tempo přírody a zachovává kvalitu použitých surovin. Rodina Rummo zpracovává nejlepší ingredience s úctou k jejich potřebám a suší těstoviny v rytmu přírody – s péčí a beze spěchu. V dřívějších dobách se totiž těstoviny sušily na ulicích, pomalu a na přímém slunci.
Pravé a kvalitní těstoviny Rummo se vyrábějí z pšeničné krupice (semoliny), která je umletá z tvrdozrnné pšenice, a vody. Těsto se následně lisuje pomocí forem do různých tvarů. Formy mohou mít vnitřní vrstvu buď z bronzu, nebo z teflonu. Podle jejich použití dostávají těstoviny specifické vlastnosti. Přednosti a zápory jednotlivých způsobů výroby nedali spát členům rodiny Rummo, a tak po dlouholetém výzkumu a zkoušení přišli s revoluční metodou kombinující oba přístupy.
Patentovaná výroba italských těstovin Rummo spojila výhody bronzových a teflonových forem a zásadně odstranila většinu jejich nevýhod. První část formy z teflonu dodá těstovinám potřebnou tuhost, konec formy z bronzu pak vytvoří na těstovinách hrubý povrch. Těstoviny Rummo získávají přirozenější barvu, jejich hrubší povrch perfektně vstřebává omáčku, jsou tužší a odolnější na skus a nerozvaří se.

Foto_Rummo_Linguine
Těstoviny mají navíc vysoký obsah bílkovin pro ten nejlepší chuťový zážitek, a to díky použití nejkvalitnější semoliny. Kvalitní italské těstoviny obsahují 14,5 % bílkovin na každých 100 g. Těstoviny Rummo připravujte vždy »al dente«. Měli by se vařit jen takovou dobu, aby zůstaly pevné a při skousnutí lehce pružily. Správně uvařené těstoviny poznáte i zrakem. Uprostřed budou o něco tmavší než na povrchu.
Těstoviny pocházejí z Itálie, mají téměř tisíciletou historii a patří k nejoblíbenějším italským potravinám. Na tradiční značce italských těstovin Rummo si lidé pochutnávají již od roku 1846. Výrobky z klasické řady Rummo zakoupíte v obchodech v 500g balení za doporučenou cenu 64,90 Kč. Italskou značku prémiových těstovin distribuuje v České republice společnost Bolton Czechia.

Foto_Rummo_Fusilli

Tip na recept:
Profumo di limone
Ingredience (4 porce):
Těstoviny Rummo Linguine (ploché špagety) 500g
2 citróny (chemicky neošetřené)
snítka máty
4 filety z ančoviček
italský extra panenský olivový olej (např. Monini) – 3 lžíce
1 stroužek česneku

Postup: Na pánvi osmahněte stroužek česneku na olivovém oleji (ovoňte olej), přidejte filety z ančoviček a krátce osmahněte (filety by se měly v oleji postupně rozpustit). Vlijte šťávu z jednoho citrónu a prohřejte.
Mezitím uvařte těstoviny ve slané vroucí vodě dle návodu (Rummo Linguine se vaří přibližně 10 minut), slijte a vmíchejte do připravené omáčky.
Na závěr vmíchejte nasekanou mátu a nastrouhanou kůru z citrónu.

Společnost Bolton Czechia
Je dceřinou firmou skupiny Bolton Group, která je dynamicky rostoucí mezinárodní společností vyrábějící a uvádějící na trh širokou řadu vysoce kvalitních spotřebních výrobků, jež jsou přítomny ve více než 125 zemích světa. Klíčovou potravinářskou značkou Bolton Czechia je Rio Mare. Mezi další výrobky z portfolia Bolton Czechia pro Českou republiku patří zejména extra panenské olivové oleje Monini, krájená rajčata a pyré Valfrutta, italská pesta Arisi, šťáva ze sicilských citronů LiMMi, balsamikové octy Ponti a japonské sójové omáčky Kikkoman.

Foto: Rummo