Potřebujete:
5 větších vajec uvařených natvrdo
250 g zeleniny (kyselé okurky, červená paprika, mrkev, čerstvý nebo mražený hrášek, sterilovaná nebo mražená kukuřice)
100 g šunky
100-150 g majonézy (2-3 lžíce)
150 ml horké vody + 150 ml nálevu z okurek
1 balíček Želatiny na vaječnou tlačenku Labeta
sůl
pepř
Pusťte se do toho:
- Zeleninu nakrájejte na stejnoměrné maličké kousky. Doporučujeme si připravit takto vlastní směs zeleniny než použít sterilovanou směs, chuťově je pak tlačenka mnohem lepší.
- Mrkev a hrášek můžete na dvě minutky povařit a zchladit studenou vodou, by si zachovaly barvu.
- Šunku a vajíčka také nakrájejte na drobné kousky.
- Balíček želatiny na vaječnou tlačenku (případně klasické čiré želatiny) důkladně rozmíchejte v horké vodě, přidejte sůl a posléze i nálev z okurek.
- K nakrájené zelenině, šunce a vajíčkům přidejte majonézu, lehce opepřete, případně ještě dosolte a důkladně promíchejte.
- Nakonec vlijte rozpuštěnou želatinu a hotovou směs nalijte do připravené formy.
- Vložte zatuhnout do lednice min. na 2-3 hodiny, ideálně ale přes noc.
- Před vyklápěním z formy, ponořte formu na pár vteřin do teplé vody a nožem opatrně projeďte po obvodu.
- K vaječné tlačence je nejlepší čerstvé pečivo.
Více infa: www.labeta.cz
Foto: Labeta