Marinovaná zelenina v kombinaci se sýrem Grilami vhodným ke grilování.
Potřebujete:
sýr Grilami
rajčata
paprika
jarní cibulka
černé olivy
čerstvá bazalka
provensálské koření
balzamický ocet
olivový olej
česnek
Pusťte se do toho:
- Papriky upečeme v troubě, oloupeme, zbavíme semínek, nakrájíme na plátky, dáme do uzavíratelné nádoby, nasolíme, přidáme balzamický ocet, olivový olej, česnek na plátky a provensálské koření. Necháme alespoň pár hodin marinovat.
- Rajčata nakrájíme na kolečka, rozložíme na talíř vedle sebe, na rajčata dáme marinované papriky, čerstvou bazalku, černé olivy, nakrájenou jarní cibulku, osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem.
- Grilami nakrájíme na silnější plátky, potřeme olejem a na grilu ogrilujeme.
- Grilami položíme na připravený salát a podáváme.
Ochutnejte neotřelé sýrové lahůdky z grilu
Vyzkoušejte třeba ručně vyráběný pařený sýr Grilami z kravského mléka z litovelské sýrárny La Formaggeria Gran Moravia. Protože skvěle odolává i vysokým teplotám a neroztéká se, je jako stvořený ke grilování a smažení. Můžete jej předem naložit do olivového oleje s kořením či bylinkami, ale klidně si ho lze dát i samotný – anebo jej vyudit. A co k němu? Například ogrilovanou i čerstvou zeleninu, hodí se do burgeru či k omáčce…Zajímavé a lahodné spojení je také s melounem, hroznovým vínem nebo čerstvými fíky.
Cena: 26,90,- Kč / 100 g
Foto: www.guideline.cz