Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovná a známá česká food-blogerka Markéta v troubě pro vás připravila chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.
Potřebujete:
1 balení hranolků McCain Crispers
1 cuketa
2 mrkve
150 g tvrdého sýru (např. cheddar)
2 vejce
hrst strouhanky
sůl
koření
nasekané bylinky
zakysaná smetana
polníček
svazek ředkviček
Pusťte se do toho:
- Cuketu nahrubo nastrouháme, zlehka osolíme a necháme 20 minut »vypotit«.
- Potom vymačkáme všechnu vodu, kterou cuketa pustila. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, sýr na kostičky, vejce, nasekané bylinky, pepř a sůl podle chuti a podle hustoty strouhanku. Tvarujeme tenké placky a smažíme na pánvi z obou stran do zlatova.
- Mezitím připravíme hranolky McCain Crispers podle návodu na obalu.
- Podáváme se salátkem z polníčku a ředkviček, přidáme též jednoduchý dip ze zakysané smetany, prolisovaného česneku, soli a pepře.
Recept připravila blogerka Markéta v troubě
Foto: www.mccain.cz