Stylové streetfoodové recepty: ZELENINOVÉ PLACKY SE SÝREM

Na streetfoodové dobroty, které důvěrně znáte z trhů a festivalů, už nemusíte čekat! Šikovná a známá česká food-blogerka Markéta v troubě pro vás připravila chutné a jednoduché recepty s McCain hranolky Crispers, které jsou jako vystřižené ze streetfoodového jídelního lístku. Recepty jsou připravené i v duchu dalších trendů: uvědomělého vaření a neplýtvání jídlem. Oba trendy vybízí připravovat jídlo ze surovin, které máme běžně doma a když nevyužijeme celé balení některé potraviny, můžeme si ji nechat na jindy. Pozvěte přátele, rodinu a vychutnejte si spolu streetfoodové pokrmy v pohodlí domova.

Potřebujete:

1 balení hranolků McCain Crispers

1 cuketa

2 mrkve

150 g tvrdého sýru (např. cheddar)

2 vejce

hrst strouhanky

sůl

koření

nasekané bylinky

zakysaná smetana

polníček

svazek ředkviček

 

Pusťte se do toho:

  1. Cuketu nahrubo nastrouháme, zlehka osolíme a necháme 20 minut »vypotit«.
  2. Potom vymačkáme všechnu vodu, kterou cuketa pustila. Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, sýr na kostičky, vejce, nasekané bylinky, pepř a sůl podle chuti a podle hustoty strouhanku. Tvarujeme tenké placky a smažíme na pánvi z obou stran do zlatova.
  3. Mezitím připravíme hranolky McCain Crispers podle návodu na obalu.
  4. Podáváme se salátkem z polníčku a ředkviček, přidáme též jednoduchý dip ze zakysané smetany, prolisovaného česneku, soli a pepře.

 

Recept připravila blogerka Markéta v troubě

 

Foto: www.mccain.cz