Namíchejte si exotické letní drinky! Šéfbarman Bugsy‘s Baru Jan Braniš: Zvládne je připravit úplně každý

Letošní vedra přímo vyzývají k tomu, aby je člověk přečkal s osvěžujícím a lahodným nápojem v ruce. S takovým, který vás z rozhicovaného bytu automaticky přenese na zastíněnou verandu s výhledem na širé moře. A přesně takové pro Rohlik.cz osobně namíchal šéfbarman vyhlášeného pražského Bugsy‘s Baru Jan Braniš.

koktejl1

Mojito, Piña Colada, Gin Tonic Session, Moscow Mule, Whisky Sour a Oriental Beauty. To je pětice alkoholických a jeden nealko koktejl, v nichž je například i chuťově ostré spojení vodky a zázvorového piva (Moscow Mule). Pro největší tuzemský online supermarket Rohlik.cz je namíchal Jan Braniš, přičemž osobně vybral všechny ingredience. Drinky tak obsahují výhradně suroviny, které lze pohodlně nakoupit přímo ze svého gauče prostřednictvím služby Rohlik.cz.

koktejl2

Dal jsem si záležet, aby byly všechny drinky jednoduché k přípravě a zvládl je namíchat úplně každý. Není k tomu zapotřebí žádné sofistikované barmanské náčiní, úplně postačí nádobí, které má každý doma. Lze je tak připravit skutečně během několika málo minut, říká Jan Braniš o koktejlech. Ty se vztahují k »Exotickému týdnu«, který na Rohlik.cz probíhá od středy 25. července. Každý z těchto drinků navíc Jan Braniš namíchal i před kamerou a výsledná videa budou od 25. července uveřejňována přímo na webových stránkách Rohlik.cz.

koktejl3

Podívejte se na videa zde:

https://www.rohlik.cz/tema/koktejly

Exotické drinky pro Rohlik.cz od Jana Braniše

MOJITO (original)

2 lžičky třtinový cukr

3 cl citronová šťáva

2 stonky čerstvá máta

6 cl kubánský rum

dolít sodovka

Do vysoké sklenice nasypeme cukr, přidáme citronovou šťávu a rum. Vložíme dva bohatší stonky máty a lehce pomačkáme. Přidáme ledové kostky, dolijeme sodovou, promícháme a servírujeme.

koktejl4

PINA COLADA

150 g čerstvý ananas

2cl kokosový sirup nebo krém

5 cl třtinový rum

10 cl ananasový džus

Očištěné plátky ananasu nakrájíme na kostičky a vložíme do mixeru. Odměříme ostatní suroviny a rozmixujeme do jemné konzistence. Nápoj přelijeme do vysoké sklenice na kostky ledu.

GIN TONIC SESSION

4 cl gin Ophir
12 cl Tho
mas Henry tonic
velká sklenice na víno plná ledu
citronová tráva a citronová kůra
nebo rozmarýn s okurkou
Velkou sklenici naplníme ledem a vychladíme. Slijeme přebytečnou vodu. Odměříme všechny suroviny a jemně promícháme barovou lžičkou. Ozdobíme a servírujeme.

MOSCOW MULE

4 cl vodka

dolít ginger beer

1/8 limetka

snítka máty

Do hrnku na kostky ledu odměříme vodku, dolijeme zázvorovým pivem a lehce promícháme. Zastříkneme osminkou limety a ozdobíme snítkou máty.

WHISKY SOUR

5 cl bourbon

3 cl čerstvá citronová šťáva

2 cl cukrový sirup

1 cl vaječný bílek

pomerančová kůra a koktejlová třešinka

Do šejkru na kostky ledu odměříme všechny suroviny. Doporučuji začít bílkem. Následně důkladně vyšejkrujeme a servírujeme do whiskové sklenice na kostky ledu. Hladinu nápoje ozdobíme pomerančovou kůrou a třešinkou.

ORIENTAL BEAUTY (NEALKO)

1 cl čerstvá limetková šťáva

5 cl crodino

8 cl tonic

6 ks kumquat

máta a kumquat na ozdobu

Kumquaty omyjeme, nakrájíme na koso a vhodíme do vysoké sklenky. Drtítkem lehce pomačkáme, abychom uvolnili šťávu a vonné látky z kůry. Přisypeme drcený led a odměříme ostatní suroviny. Důkladně promícháme a opět dosypeme ledem. Ozdobíme mátou a rozkrojeným kumquatem a servírujeme.

Foto: Rohlik.cz