Mistři italské gastronomie otevřeli v Praze první BBQ Gourmet Maso je Maso

Evropský mistr v barbecue Daniele Govoni a michelinský šéfkuchař Matteo De Carli otevřeli v Praze první barbecue gourmet jménem Maso je Maso. Nová restaurace se zaměřuje na přípravu prvotřídních steaků a burgerů z výběrového masa.

Daniele Govoni u grilu Big Green Egg Maso je Maso Foto Matteo De Carli

Nejlepší z nejlepších. I tak by šlo popsat koncept prvního barbecue gourmetu, který najdete v pražské Belgické ulici. Základní filozofií nově otevřené gurmánské restaurace je příprava steaků a burgerů z nejlepších mas, připravených na prvotřídním keramickém grilu, tím nejpovolanějším evropským mistrem v grilování Danielem Govonim.

V restauraci vaříme výhradně z výběrová masa. Menu, které jsme s Danielem pro hosty připravili, jinde v Praze nenajdete. Kvalita masa a způsob jeho zpracování prostě musíte přijít ochutnat,“ vysvětluje koncept gourmetu někdejší šéfkuchař michelinské restaurace Cipriani v New Yorku a současný provozovatel gourmetu Matteo De Carli.

Daniele Govoni Maso je Maso Foto Matteo De Carli 1200color

Pro přípravu pokrmů používají v gourmetu například maso hovězího skotu ustájeného v ohradách Scottona Scaligera, u kterého jsou dodržována přísná kritéria pro samotný chov a důraz je kladen na zachování přirozeného způsobu jeho života. Označení Scottona totiž znamená specifické období života krávy, která se nachází na počátku plodnosti, což dodává jejímu masu nezaměnitelnou vyzrálou chuť, jedinečné mramorování a především skvělou chuť a vůni. Vynikající výživové hodnoty tohoto masa, ve kterém převažuje obsah nesaturovaného tuku, má navíc velké množství proteinů a vyznačuje se dobrou stravitelností. Vedle hovězího Scottona připravuje restaurace také steaky a burgery z plemena Black Angus pocházejícího z Benátska na severu Itálie nebo z českého řeznictví Martina Kloudy, které se zaměřuje výhradně na přípravu hovězího a vepřového masa nejvyšší kvality z českých farem.

Maso je Maso interier BBQ gourmet Foto Matteo De Carli 1800x1200

Evropský mistr v barbecue Daniele Govoni a michelinský šéfkuchař Matteo De Carli připravili pro hosty menu, které jinde v Praze nenajdete. Mimo zmíněné vynikající steaky a burgery z nejlepšího masa v menu najdete například křupavé uzené kousky z vepřového pupku, které jsou uzené 12 hodin v kouři z třešňového dřeva. Ochutnat můžete také Danielovu domácí BBQ omáčku, výběrovou morkovou kost grilovanou na ohni s drceným pepřem a cibulovou krustou či grilovaný květák se směsí orientálních koření a bylinek.

V gourmetu Maso je Maso společně s Matteem znovu oživujeme tradici grilování na ohni a uzení v kuchyni,“ doplňuje podstatu konceptu evropský mistr v grilování a člen poroty mezinárodních BBQ soutěží Daniele Govoni.

První BBQ Gourmet nabízí hostům jedinečný gastronomický zážitek. Výběrová masa v restauraci připravuje nebo udí evropský mistr v prvotřídním keramickém grilu Big Green Egg (Pellet BBQ), kde jejich chuť nabývá výjimečné a opěvované jemnosti. Samotná příprava masa na grilu navíc splňuje nároky na zdravé vaření a současně mu dodává mimořádnou šťavnatost a chuť dřevěného uhlí.

Více infa na: www.masojemaso.com

Kdo je Daniele Govoni – pitmaster / grill master v Maso je Maso

Daniele Govoni je evropský mistr grilování a porotce mezinárodních BBQ soutěží. Narodil se v italské Bologni. Po studiu na univerzitě se stal architektem. Následující tři roky pracoval jako technický dozor a kontrolor nad instalacemi průmyslových kuchyní. Daniele pochází z třetí generace rodiny restauratérů. V kuchyni pomáhal od svých dvaceti let a vaření má v krvi. Ke grilování ho přivedl otec při výrobě tradiční italské griliaty a toto hobby postupem času přerostlo u Daniela ve vášeň, která překonala i jeho zájem o architekturu. Daniele se tak přidal k rodinné tradici -vedení mistrovských tříd BBQ a street foodu. Absolvoval řadu mistrovských kurzů základní a vysoké italské kuchyně, kde zvládl italskou a tradiční boloňskou kuchyni, nebo cest do zahraničí, kde se učil místním tradicím a technikám BBQ.

Kdo je Matteo De Carli – restauratér a provozovatel Maso je Maso a Casa De Carli

Matteo je italský šéfkuchař, gastronom a provozovatel italské restaurace Casa De Carli, která je od roku 2013 doporučovaným místem v průvodci Michelin Main Cities of Europe. Kuchyň čerpá z gastronomických zkušeností Mattea a nabízí jednoduché a moderní pokrmy z čerstvých a sezónních ingrediencí. Jeho pražská restaurace je oblíbením místem řady českých i zahraničních osobností. V letech 2011 a 2012 byl šéfkuchařem slavné michelinské restaurace Cipriani v New Yorku, kde pravidelně vařil pro takové hvězdy jako Kim Kardashian, Bono Vox nebo Rihanna. V Cipriani byl zodpovědný za kompletní vedení slavné restaurace, kde kromě přípravy menu zodpovídal za řízení nákladů, zásob, zaměstnanců a budování vztahů s dodavateli a zákazníky. Pozice šéfkuchaře v Cipriani mu pomohla stát se známou kulinářskou osobností. Společně s šéfkuchařem Riccardem Lucqueem byl Matteo De Carli označen akademií Accademia Italiana della Cucina za jednoho ze dvou hlavních propagátorů a strážců kvalitní italské kuchyně v České republice. V současné době otevřel v Praze společně s Danielem Govonim prvním BBQ gourmet Maso je Maso.

Foto: Maso je Maso / Matteo De Carli