Prostřeno! – Karlovarsko: krevety, čajový dýchánek i romská kuchyně

První hostitelka karlovarského týdne si říkala, jaká by to byla jízda, kdyby přišli samí muži… A bude to jízda! Vdaná matka tří synů se mužů nebojí a nervozita ji neohromí, i když je úkol týdne trošku zlomyslný. Také Lukáš by si přál samé muže. Zato romantik Luboš vychází lépe se ženami. Kolik soutěžících už v pořadu rezolutně prohlásilo, že by nikdy nevzali do úst „mořské potvory“? Teď je budou muset dokonce připravit a nabídnout soupeřům! Jednou otevřeně, podruhé v těstíčku a potřetí třeba utajeně. Jak se s tím čtyři chlapi a jedna dáma popasují? A změní někdo na krevety názor? Kdo jako první prozradí, co soupeře čeká? Uvidíte v dalším premiérovém Prostřeno! v obvyklém čase již v pondělí 26. srpna na Primě.


Pondělí: masérka Petra (37)
Petra je ráda, že je obklopena muži, ale už uprostřed týdne by si možná s nějakou ženou s chutí od srdce popovídala. Krevety ji nezaskočí, má je ráda. Přidá je k předkrmu, pečeným paprikám se dvěma druhy sýrů. Budou pánům chutnat více ty červené s nivou, nebo zelené? Kuřecí vývar s kapáním je klasika a klasicky se povede. Hlavní chod se pyšní kachničkou a králičím stehýnkem. Upečou se spolu a doprovodí je zelí podle trochu netradičního rodinného receptu a stylový karlovarský knedlík. Po baště soupeře čeká relaxační zábava, prostě sen! Musí ale nastoupit i Petřin manžel, protože tvoří zručný masérský tandem. Pánové jen slastně vrní. Odrazí se to na bodech pro pozornou hostitelku?

Úterý: alternativní sanitář Michal (24)
Svobodný Michal, který si na nic nehraje, je trochu UFO. V bytě své sestry v Březové uvaří jídla, která mu chutnají. Je opravdu vděčný jedlík a musí zvládnout rafinovaný tajný úkol: Nikdo by neměl poznat, v jakém jídle jsou krevety a zda tam vůbec jsou. Podaří se Míšovi hosty oklamat? Nadchne jako kuchař? Salátek tralala s tuňákem vzbudí rozpaky a podle kritické Petry je špenátová polévka jako pro malé děti. Motýlí špagety à la Džafa jsou spíše pikantní směsí s uzeninou. Jmenují se podle kuchařovy přezdívky. Někomu možná mohou připadat jako študácký blaf, ale třeba Luboš je ocení jako dobré jídlo pro chlapy. Tiramisu dopadne z celé večeře nejlépe, ale vrcholem večírku je alternativní hudební čajovna pod širým nebem. Potěší rytmus bubínků každého?

Středa: stavař Jaroslav (35)
Jarda si hodně věří. Upřímně řečeno, nikdo neví proč. Soupeři ho už předem za kuchaře příliš nepovažují. Česnek v jeho jídle zastoupí většinu koření. Asi ho má rád. Je i v pomazánce zapečené bagetky s neesteticky naservírovaným salátem. Hovězí vývar s játrovými knedlíčky je ovšem povedený, Jarda asi dával pozor, když ho maminka vařila. »Polívkový Michal« si rád přidá, a přestože mu včera Jarda jídlo haněl, nešetří chválou ani na hlavní chod. Kuřecí prsa s překvapením překvapí studenými americkými brambory a tím, že slibovanou sýrovou omáčku nahradí rozteklá sýrová náplň. Studený je také dezert z kupované zmrzliny, servírovaný jako volské oko. Docela studená atmosféra bude i při zábavě a ochutnávce se zavázanýma očima…

Čtvrtek: osminásobný otec Luboš (44)
Invalidní důchodce a zasloužilý otec se spolehne na tradiční, jen lehce inovované romské menu. Jako otec pěti vlastních a tří osvojených dětí má vaření „v paži“. Jak si poradí s čerstvými krevetami, které by nevzal do úst? Tradiční zelné závitky – holubky – se povedou a dobře vypadají. Luboš se pustí do výroby hned několika těst. Na placky k předkrmu, nudle do hovězího vývaru i pro hlavní chod a na plněné taštičky s uzeným a sýrovou omáčkou. Štrúdl se šlehačkou už bude z koupeného těsta. Lubošova autentická zábava v kulturáku vše vyváží. Rodinné vystoupení se zpěvem a tancem většinu účastníku nadchne. Nejvíce asi Michala, který se konečně dosyta nají.

Pátek: sofistikovaný provozní Lukáš (27)
Téměř s profesionálním klidem přistoupí v pátek ke svému finálnímu modernímu menu exoticky vyhlížející hostitel Lukáš. Nezaskočí ho ani úkol týdne. Krevety pánskou společnost rozdělí. Luboš nezmění názor a nepotěší ho ani množství zeleniny na talíři. Zato z Jardy se za týden stane téměř milovník mořských plodů. Všichni se už těší na lákavé menu s hráškovým krémem, panenkou s restovanou zeleninou a mačkanými brambory s cibulkou. Nebude někomu vadit krvavé maso? To by Lukášovi mohlo sebrat nějaké bodíky… Jak se soupeřům zalíbí na návštěvě v Lukášově baru, kde je čeká malá lekce v míchání nápojů a jedno efektní taneční vystoupení?

Foto: TV Prima