Sezóna dýně je za dveřmi a brzy bude tato chutná zelenina k dostání za nízký peníz na všech pultech řetězců, na farmářských trzích i v bedýnkách. Využijte tuto sezónu naplno a objevte nové chutě. Ne každý má ale nápad, co z této nasládlé zeleniny uvařit. Ve spolupráci s La Formaggeria Gran Moravia vám proto přinášíme tip inspirativní recept.
Potřebujete (pro 4-6 osob):
800 g dýně Hokkaido
500 g bešamelu
400 g mozzarelly
100 g nastrouhaného sýru Tre Corti
olivový olej
sůl
pepř
(Sýry k dostání v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia.)
Pusťte se do toho:
- Dýni oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny, odstraňte semínka a nakrájejte na tenké plátky.
- Mozzarellu také nakrájejte na tenké plátky.
- Pečící formu vytřete olivovým olejem, na dno dejte vrstvu dýně, lehce osolte a zalijte částí bešamelu.
- Další vrstvu tvoří plátky mozzarelly opět zalité trochou bešamelu.
- Pak následuje opět vrstva dýně a ve vrstvení á la lasagne pokračujte do vyčerpání surovin.
- Horní vrstvu by měla tvořit mozzarella posypaná nastrouhaným sýrem Tre Corti. Lehce přelijte olejem, osolte, opepřete a dejte péci do trouby předehřáté na 180°asi na 25-30 minut.
Více infa: www.laformaggeria.cz
Foto: www.laformaggeria.cz