Podzimní dýňové recepty aneb Dýňová parmigiana

Sezóna dýně je za dveřmi a brzy bude tato chutná zelenina k dostání za nízký peníz na všech pultech řetězců, na farmářských trzích i v bedýnkách. Využijte tuto sezónu naplno a objevte nové chutě. Ne každý má ale nápad, co z této nasládlé zeleniny uvařit. Ve spolupráci s La Formaggeria Gran Moravia vám proto přinášíme tip inspirativní recept.

Potřebujete (pro 4-6 osob):

800 g dýně Hokkaido

500 g bešamelu

400 g mozzarelly

100 g nastrouhaného sýru Tre Corti

olivový olej

sůl

pepř

(Sýry k dostání v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia.)

 

Pusťte se do toho:

  1. Dýni oloupejte, rozkrojte na čtvrtiny, odstraňte semínka a nakrájejte na tenké plátky.
  2. Mozzarellu také nakrájejte na tenké plátky.
  3. Pečící formu vytřete olivovým olejem, na dno dejte vrstvu dýně, lehce osolte a zalijte částí bešamelu.
  4. Další vrstvu tvoří plátky mozzarelly opět zalité trochou bešamelu.
  5. Pak následuje opět vrstva dýně a ve vrstvení á la lasagne pokračujte do vyčerpání surovin.
  6. Horní vrstvu by měla tvořit mozzarella posypaná nastrouhaným sýrem Tre Corti. Lehce přelijte olejem, osolte, opepřete a dejte péci do trouby předehřáté na 180°asi na 25-30 minut.

 

Více infa: www.laformaggeria.cz

 

Foto: www.laformaggeria.cz