Staňte se mistrem v kuchyni!

Patříte mezi milovníky dobrého jídla a jeho přípravy? Pak jistě víte, že správné používání kuchyňského náčiní je základ. Jak se ale vyznat v nepřeberné nabídce nožů? Ondřej Slanina, mistr v kuchyni a jeden ze známé dvojice »kluků v akci«, představí ve spolupráci s Nakladatelstvím Fragment novinku, která s výběrem vhodného náčiní ke krájení, filetování a vykosťování zaručeně poradí. Titul Nože v kuchyni vychází již 5. listopadu!


Po celém světě získaly velkou oblibu kuchařské show a kulinářské pořady. Recepty na přípravu národních, klasických i tradičních jídel nebo specialit umně předvádí řada celebrit. V České republice je dobře známý kuchařský pořad Kluci v akci, kteří uvádějí dva mistři v oboru – Ondřej Slanina a Filip Sajler. Oba přináší nejen chutné recepty, ale také rady a tipy, jak si v kuchyni počínat. Víte např., jaký nůž použít na krájení zeleniny nebo na filetování masa?
Ondřej Slanina ve spolupráci s Nakladatelství Fragment představí již příští týden novinku, která komplexně popisuje práci s kuchyňskými noži. „V České republice vychází řada kuchařských knih, ale žádná se dosud nevěnovala tak podrobně umění používání nejdůležitějšího nástroje v kuchyni – nože – jako tato“ říká kuchařský mistr, který vede také řadu kurzů vaření.
Jak si správně zvolit typ nože? Jak pracovat s uchopením? Jak správně krájet, filetovat, loupat či zpracovávat jednotlivé suroviny? To a další rady, tipy a triky kuchařských mistrů naleznete v titulu Nože v kuchyni!
Slavnostní křest knihy Nože v kuchyni se uskuteční 6. listopadu 2014 od 16 hodin v Paláci knih Luxor za účasti hosta Ondřeje Slaniny.

Anotace:
Obdivujete profesionály v kuchařských show a to, jak skvěle umí zacházet s nožem? Není to tak složité, jak to na první pohled vypadá. S touto knihou se i z vás stane přeborník v krájení!
• jak filetovat a vykosťovat různé druhy masa a ryb
• jak rychle, úhledně a správně krájet
• jak loupat a zdobit ovoce a zeleninu
• druhy nožů a na co je používat
• jak o nože správně pečovat
Všechny postupy jsou nafoceny a přehledně popsány krok za krokem.

Foto: Nakladatelství Fragment