Pavel Vítek: Kdybych měl prostředky, tak bych jenom cestoval!

Ve VIP Prostřeno! se tento týden představí zpěvačka Eva Pilarová, herečka Jana Šulcová, zpěvák Pavel Vítek a fotograf Josef Vano? Všechny hvězdy kromě Roberta pozvou hosty i diváky k sobě domů. Již dnes večer bude na Prima family vařit Pavel Vítek.


„Kdybych mohl a měl na to ty prostředky, tak bych jenom cestoval,“ říká uprostřed krásné zahrady svého domu na Karlštejně vášnivý cestovatel Pavel Vítek. Hosté si ale budou muset Pavlovu světoběžnickou večeři trochu odpracovat právě tady, na pěstěné zahradě, kde se bude prostírat a kde se zpěvák rád a dobrovolně dost nadře. „Jana by se mohla jako zahradnice chopit sekačky, Eva asi sekeru nebude chtít,“ plánuje rozdělení práce hostitel. „Ještěže jsme tam měli tu Janu,“ konstatuje Eva.


A co si pro soupeře přichystal usměvavý hostitel? Cestování říšemi chutí, krátké zastávky z míst, kde se mu líbilo a chutnalo nejvíce. „Z cest si nejraději vozím koření a skrze to koření si zase vracím ty zážitky z cest,“ říká Pavel a množství kořenek v útulné kuchyni je toho důkazem. Po barmských krevetách s pálivou omáčkou, estonské dýňové krémové polévce a africkém kotlíku korunuje středeční menu karlštejnský domácí jablečný koláč.


Robert Vano, který experimenty moc nemusí, se obává, že „Pavel udělá sušené mravence v olivovém oleji.“ Bude africký hrnec prázdný a děravý, jak sýčkují Jana s Robertem? Naopak bude plný, protože „keňský kotlík je výborný v tom, že do něho zužitkujete všechny zásoby z lednice a všechnu zeleninu, co potřebujete zpracovat,“ říká kuchař, který ale zapomněl na česnek – pomůže mu soused? Do dýňové polévky, kterou Pavel poprvé ochutnal v Estonsku, je nejlepší dýně Hokkaidó a hostitel ji podává v roztomilém kastrůlku. „Tak, pozor, jestli má někdo šanci vyhrát, tak je to Pavel,“ myslí si kolegyně Eva. „Karlovarský domácí koláč znám, přiznám se, že už jsem ho jedla, takže vím, že se mám na co těšit.“

Pavel Vítek a Jana Šulcová se mají navzájem tak rádi, že Pavel udělá speciální porci bez chilli pro Janu, která by zase kvůli Pavlovi klidně snědla i hada. „Barma to by mohla být maďarská kolonie,“ říká Robert jako nejvyšší vyznamenání předkrmu. Pavel má ke každému jídlu historku a pro hosty plánuje projížďku kočárem až k našemu nejslavnějšímu hradu. A protože všude dobře, doma nejlépe, báječnou večeři ukončí již zmíněný domácí jablečný koláč s kávičkou.


„Já toho Pavla zabiju, já si stoupla na váhu a mám o kilo a půl víc, naříká na druhý den Eva Pilarová. „Mé drahé toalety čekají ve skříni a já bych se do nich nedopnula.“ A Pavel Vítek? Těší ho pochvaly starých přátel a nové kamarádky Jany a kalorie vyběhá se svými psy a spálí na zahradě.

Foto: TV Prima