Makový dort s pomerančem

Ať vykouzlíte jakýkoli makový dezert, tak se po něm u vás v kuchyni jen zapráší? Jestliže nechcete opouštět od tradice, rozšiřte svou sbírku makových dezertů o naprosto vynikající makový dort s pomerančem.

Makový dort s pomerančem

Potřebujete:

Korpus:

Makovec Labeta

3 vejce

100 ml oleje

150 ml mléka nebo vody

Krém a zdobení:

250 g zakysané smetany

250 g polotučného tvarohu

200 ml smetany ke šlehání

šťáva z půlky menšího citrónu

1-2 Vanilinové cukry Labeta

Ztužovače šlehačky Labeta

ovoce (sladké pomeranče nebo kompotované mandarinky)

Dortové želé červené Labeta

250 ml studené vody či ovocné šťávy z kompotu

2-3 lžíce cukru

Makovec-KR_500g

Pusťte se do toho:

Korpus:

1. Směs na Makovec Labeta smícháme se 3 vejci, 100 ml oleje a 150 ml mléka nebo vody a šleháme 3-4 minuty.

2. Pečeme v dortové formě o průměru 25-30 cm při 180 °C cca 20-25 minut (propečení odzkoušíme párátkem). Upečený korpus necháme vychladnout.

Krém:

1. Do téměř vyšlehané smetany ke šlehání přidáme zakysanou smetanu, tvaroh, citronovou šťávu, vanilkový cukr a ztužovače šlehačky a došleháme dotuha.

2. Krém naneseme na vychladlý dort a necháme ztuhnout v ledničce minimálně dvě hodiny.

Dokončení:

1. Krém poklademe ovocem. Skvěle se hodí oloupané měsíčky sladkého pomeranče nebo kompotované mandarinky.

2. Smícháme dortové želé, 250 ml studené vody (nebo šťávy z kompotovaných mandarinek) a 2-3 lžíce cukru (pokud použijeme sladkou šťávu z kompotu, není třeba doslazovat), směs přivedeme k varu, stáhneme z plotny a za občasného mícháme necháme chladnout.

3. Vlažným želé dort zalijeme a dáme tuhnout do lednice.

Tip:

Makovec

– směs obsahuje 18 % máku

– balení 500 g

– upečete na plechu, v dortové nebo bábovkové formě

– cena: 59,90 Kč

Více infa: https://www.labeta.cz/makovec-11

Labeta – tradiční český výrobce z Polabí

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

Foto: www.labeta.cz


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/80747/virtual/www/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 353