Třikrát Olomoucké tvarůžky na grilu aneb Tradiční lahůdka v netradičním provedení

Tvarůžkový hamburger nebo plněné žampiony? Grilovací sezóna je v plném proudu a s ní přichází čas na zkoušení nových a netradičních pochoutek. Olomoucké tvarůžky na grilu jsou zajímavým a chutným způsobem, jak si zpestřit letní posezení s přáteli a rodinou. Díky široké škále chutí a variací si každý najde tu pravou kombinaci, která mu zaručeně zachutná. Vyzkoušejte tři netradiční tvarůžkové recepty na gril.

Olomoucké tvarůžky se vyrábí z netučného kyselého tvarohu bez použití syřidel, barviv, aromat ani stabilizátorů, takže jsou vhodné i pro bezlepkovou dietu. Jsou jediným původním českým sýrem, který je řazen mezi zrající stolní sýry a díky svému nízkému obsahu tuku mají i nízkou energetickou hodnotu. Pro zdravé letní grilování jsou jako stvořené.

„Olomoucké tvarůžky jsou ideální volbou pro grilování. Mají specifickou chuť, která se grilováním ještě zvýrazní a dodá pokrmům nezapomenutelný rozměr. Navíc se snadno kombinují s různými surovinami, takže si každý najde to, co mu zachutná,“ říká Leoš Kalandra, Vedoucí obchodu a marketingu společnosti A. W., výrobce tvarůžků pod značkou Olomoucké tvarůžky.

  1. Hamburger s Olomouckými tvarůžky

Potřebujete:

167 g Olomouckých tvarůžků

4 housky

50 g anglické slaniny

sladká paprika

cibule

hořčice

kečup

tatarská omáčka

nakládaná okurka

Pusťte se do toho:

  1. Housky rozkrojte a na spodní část položte kolečka tvarůžků tak, aby pokryly téměř celou plochu, a posypte paprikou.
  2. Horní část housky potřete hořčicí a pokryjte plátky slaniny.
  3. Vše dejte na gril krátce zapéct.
  4. Spodní polovinu housek posypte nasekanou cibulí a nakládanou okurkou, podle chuti přidejte kečup nebo tatarskou omáčku a přiklopte horní částí housky se slaninou.

 

 

  1. Masové šišky s Olomouckými tvarůžky

Potřebujete:

200 g Olomouckých tvarůžků (tyčinky)

200 g mletého libového vepřového masa

200 g mletého hovězího masa

1 vejce

strouhanka

tuk

sladká i pálivá paprika

rozmarýn

sůl

 

Pusťte se do toho:

  1. Mleté maso smíchejte s vejcem, solí a kořením, podle potřeby přidejte strouhanku a důkladně propracujte.
  2. Tyčinky tvarůžků zabalte do odpovídajícího množství masové směsi.
  3. Šišky dejte na gril.

 

 

  1. Plněné žampiony s Olomouckými tvarůžky

Potřebujete:

150 g Olomouckých tvarůžků

400 g žampionů

1 menší cibule

sůl

kmín

máslo

 

Pusťte se do toho:

  1. Žampiony očistěte a oddělte kloboučky.
  2. Cibuli osmažte na másle, přidejte nadrobno nakrájené nožičky žampionů, sůl a kmín, a poduste doměkka.
  3. Do vychladlé směsi přidejte nadrobno nakrájené tvarůžky a vzniklou hmotou plňte kloboučky hub.
  4. Vyrovnejte je na gril.

 

Foto: A. W. spol. s r. o