Šéfovo tažení tentokrát na Moravu a do Německa

Další Zdeňkův návrat zavede diváky do Moravské Třebové a restaurace Excalibur. Na námětí se zeptá tří půvabných slečen, zda restauraci znají, a když mu odpoví, že ano, že tam byly dokonce na obědě, ale že by měly být větší porce, odejde zjistit, jak to ve skutečnosti tedy je…


V restauraci užasne nad jídelním lístkem, který mu nabízí husí krev – tu podle svých slov Zdeněk od dětství nejedl. Objednává si tedy tento předkrm, dále husí kaldoun, husí krky, husí prsa se švestkovou omáčkou, a aby nejedl jen samé husí maso, chce ještě kuřecí prsa. V podstatě je se vším spokojen, takže kuchaře trochu napíná a užívá si to, že mají z jeho názorů strach: „To je dobře, že se bojíte, protože vám záleží na tom, co uslyšíte!“ A tak se nakonec tři kuchtíci dozvědí, že jejich jídlo potřebuje jen trochu dotáhnout. Společně tedy vyladí husí krev a husí steak, který Zdeněk připraví s červeným zelím místo s grilovanou zeleninou. Po návštěvě u jednoho z bývalých kuchařů Excaliburu, který na Zdeňkovu radu zvládl jednu svou složitou životní situaci, Zdeněk Moravskou Třebovou spokojeně opouští a zanechává tam místo sebe nálepku se dvěma hvězdičkami.
Diváci jistě vzpomínají na českého kuchaře Romana a jeho německou partnerku Sabrinu, kteří se v Bavorsku snaží o dobrou gastronomii – Zdeněk se dojede na vlastní oči přesvědčit, zdali třeba není zase hostům podáván pangasius místo lososa… Na první pohled je Wirtshaus in der Pupplinger Au upravený a má krásně nazdobenou fasádu, která nadchne Zdeňkovu manželku Zdeničku – tu má totiž společně s jejím synem Martinem tentokrát na výletě s sebou. Na jídelním lístku je udiví veganská jídla. Po ochutnání veganských kuřecích stehen, Zdenička s Martinem raději odcházejí do pohádkového lesa a Zdeněk do kuchyně. Tam mu německý kuchař vysvětlí, že když někdo přestává jíst maso, chce jídlo, které jako maso bude aspoň vypadat… Zdeňkův výraz napoví, co si o této věci myslí, a bohužel bude více věcí, které ho nejen nenadchnou, ale docela zklamou. Na druhou stranu některá jídla umí Roman a jeho kuchaři opravdu výtečně.
Že by v Bavorsku přibyla další hvězdička, k tomu asi nedojde. Ale udrží si dvě hvězdičky, které dostali minule? Zůstane jim vůbec nějaká, nebo bude Roman opět na začátku? A jak pomohl Zdeněk změnit život kuchaře Jirky z Moravské Třebové?
Sledujte pořad Už dost, šéfe ve středu 27. listopadu ve 21.30 hodin na Primě.

Foto: TV Prima