Vyzkoušejte naše nové bezlepkové velikonoční recepty.
Potřebujeme:
120 g másla
120 g cukru krystal
2 vejce
150 g Univerzální směsi Labeta (+ na vysypání formiček)
100 ml mléka
kůra a šťáva z 1/2 citronu
kůra z 1/2 pomeranče
2 lžičky Bezlepkového kypřícího prášku do pečiva Labeta
rozinky
kandované ovoce
Pusťte se do toho:
- Nejprve si vyšleháme máslo s cukrem a vejci. Postupně přidáme kůru z pomeranče a citronu. Přidáme i citronovou šťávu.
- Důkladně promícháme všechny tekuté ingredience a začneme přisypávat mouku a kypřící prášek.
- Přiléváme mléko, tak, aby konzistence byla trochu tekutá a táhla se.
- Nakonec přidáme rozinky a kandované ovoce podle chuti.
- Pečeme ve vymazaných a vysypaných formičkách na mini bábovky na 200 °C po dobu 20-25 min. Místo formiček se dají použit klasické muffinové formy.
Labeta – tradiční český výrobce z Polabí
Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.
Foto: Labeta