Velikonoční mini bábovky bez lepku

Vyzkoušejte naše nové bezlepkové velikonoční recepty.

 

Potřebujeme:

120 g másla

120 g cukru krystal

2 vejce

150 g Univerzální směsi Labeta (+ na vysypání formiček)

100 ml mléka

kůra a šťáva z 1/2 citronu

kůra z 1/2 pomeranče

2 lžičky Bezlepkového kypřícího prášku do pečiva Labeta

rozinky

kandované ovoce

 

Pusťte se do toho:

  1. Nejprve si vyšleháme máslo s cukrem a vejci. Postupně přidáme kůru z pomeranče a citronu. Přidáme i citronovou šťávu.
  2. Důkladně promícháme všechny tekuté ingredience a začneme přisypávat mouku a kypřící prášek.
  3. Přiléváme mléko, tak, aby konzistence byla trochu tekutá a táhla se.
  4. Nakonec přidáme rozinky a kandované ovoce podle chuti.
  5. Pečeme ve vymazaných a vysypaných formičkách na mini bábovky na 200 °C po dobu 20-25 min. Místo formiček se dají použit klasické muffinové formy.

 

 

Labeta – tradiční český výrobce z Polabí

Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.

 

Foto: Labeta