Categories: Recepty

Vánoční perníčky bez lepku

32349844 – christmas homemade gingerbread cookies on wooden table

Co potřebujete:

Perník bez lepku Labeta

1/2 lžičky perníkového koření

20 g medu

2 vejce

40 g rozpuštěného másla

Pusťte se do toho:

1. Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v  lednici. Nejlépe však uděláme, když těsto necháme uležet v ledničce přes noc.

2. Z odleželého těsta vyválíme silnější plát (cca 5 mm silný) a vykrajujeme různé tvary. Klademe na plech vyložený pečicím papírem.

3. Pečeme na 180 °C asi 8-10 minut podle velikosti tvarů a tloušťky těsta. Ihned po upečení potíráme žloutkem rozšlehaným v trošce vody.

4. Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou.

Náš tip:

Trpělivost se vyplácí! Perníčkům prospěje, když si několik dní poleží v krabici na chladném místě.

Foto: www.labeta.cz

Kateřina Kalivodová

Share
Published by
Kateřina Kalivodová

Recent Posts

Knižní bestseller Má dcera Iveta o Bartošové je opět v prodeji

Iveta Bartošová byla fenomén. Její životní příběh by vydal na pořádně tlustý román, který by…

3 týdny ago

Gerhard Klügl – Aura chirurgie

Zážitky z terapií, úvahy autora, jeho vlastní cesta, souvislosti a práce, kterou s chirurgickými nástroji vykonává v auře…

1 měsícem ago

Alana Fairchild – Karty bohyně Kálí

Velmi mnoho karet je ve stylu odnímání toho, co nám již neslouží, o zpracovávání strachu…

1 měsícem ago

Album Ve jménu lásky Ivety Bartošové po čtvrt století opět v prodeji

Iveta Bartošová patřila k nejoblíbenějším českým popovým zpěvačkám konce 20. a začátku 21. století. Získala…

2 měsíci ago

Vít Vencl – Pohřbeni zaživa

„Je tady někdo, kdo si objednal návštěvu krypty?“ Rozhlasový horor scenáristy a režiséra Víta Vencla…

2 měsíci ago

Po Extraktorech míří k zahraničním divákům také Zlatá labuť

Výpravný romantický seriál odehrávající se na pozadí událostí roku 1939 se dostal do portfolia významného…

2 měsíci ago