Co potřebujete:
1/2 lžičky perníkového koření
20 g medu
2 vejce
40 g rozpuštěného másla
Pusťte se do toho:
1. Z ingrediencí vypracujeme hladké těsto, které necháme minimálně 2 hodiny odpočinout v lednici. Nejlépe však uděláme, když těsto necháme uležet v ledničce přes noc.
2. Z odleželého těsta vyválíme silnější plát (cca 5 mm silný) a vykrajujeme různé tvary. Klademe na plech vyložený pečicím papírem.
3. Pečeme na 180 °C asi 8-10 minut podle velikosti tvarů a tloušťky těsta. Ihned po upečení potíráme žloutkem rozšlehaným v trošce vody.
4. Po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou.
Náš tip:
Trpělivost se vyplácí! Perníčkům prospěje, když si několik dní poleží v krabici na chladném místě.
Foto: www.labeta.cz