Těstoviny se speckem a gorgonzolou

Potřebujete (pro 4 osoby):

350 g krátkých těstovin z La Formaggeria Gran Moravia

150 g italského specku z La Formaggeria Gran Moravia

150 g gorgonzoly Brazzale z La Formaggeria Gran Moravia

200 ml smetany z La Formaggeria Gran Moravia

hrst mandlí nebo pinií

oříšek másla z La Formaggeria Gran Moravia

sůl

pepř

Pusťte se do toho:

  1. Dejte vařit těstoviny.
  2. Mezitím na pánvi nasucho opražte mandle či pinie.
  3. Speck nakrájejte na proužky a opečte je na pánvi na rozpuštěném másle dokřupava.
  4. Na mírném žáru zahřejte smetanu a dejte do ní rozpustit gorgonzolu nakrájenou na kostičky.
  5. Uvařené těstoviny smíchejte s krémovou omáčkou, na talíři posypte křupavým speckem a opraženými mandlemi/piniemi.

 

 

Tip

Vyzkoušejte novou čerstvou smetanu s minimálním obsahem tuku 38 %, která dodá vašim pokrmům ještě krémovější chuť! Najdete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia.

Cena: 39,90 Kč

 

Foto: La Formaggeria Gran Moravia