Potřebujete (pro 6 osob):
400 g těstovin lasagne z La Formaggeria Gran Moravia
500 g klobásky salsiccia z La Formaggeria Gran Moravia
200 g mozzarelly filone z La Formaggeria Gran Moravia
250 ml smetany z La Formaggeria Gran Moravia
150 g sýra Gran Moravia z La Formaggeria Gran Moravia
sklenice červeného vína
několik lžic rajčatové omáčky z La Formaggeria Gran Moravia
1 bobkový list
1 mrkev
1 stonek řapíkatého celeru
½ cibule
1 stroužek česneku
extra panenský olivový olej z La Formaggeria Gran Moravia
sůl
Pusťte se do toho:
- Mozzarellu filone nakrájejte na tenké plátky.
- Omyjte stonek celeru a oloupejte mrkev a cibuli, poté vše nakrájejte na kostičky.
- Zeleninu orestujte na pánvi s troškou oleje, celým stroužkem česneku a bobkovým listem.
- Potom přidejte nakrájenou salsicciu, nechte ji krátce orestovat a poté podlijte vínem a nechte na prudkém ohni odpařit. Jakmile se víno vypaří, ztlumte žár, přidejte pár lžic rajčatové omáčky, osolte a duste pod pokličkou na mírném žáru, až bude maso uvařené.
- Vytřete pekáč troškou oleje a začněte vrstvit: na dno rozprostřete lasagne, na ně vrstvu salsicci s několika plátky mozzarelly, přelijte smetanou a posypte strouhaným sýrem Gran Moravia. Přikryjte další vrstvou lasagní a stejným způsobem pokračujte až do vyčerpání surovin.
- Na poslední vrstvu rozetřete trošku smetany a nasypte zbývající sýr Gran Moravia.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 40 minut, prvních 20 minut zakryté alobalem, poté pečte odkryté.
Tip
Vyzkoušejte novou čerstvou smetanu s minimálním obsahem tuku 38 %, která dodá vašim pokrmům ještě krémovější chuť! Najdete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia.
Cena: 39,90 Kč
Foto: La Formaggeria Gran Moravia