Lasagne se salsicciou a mozzarellou

Potřebujete (pro 6 osob):

400 g těstovin lasagne z La Formaggeria Gran Moravia

500 g klobásky salsiccia z La Formaggeria Gran Moravia

200 g mozzarelly filone z La Formaggeria Gran Moravia

250 ml smetany z La Formaggeria Gran Moravia

150 g sýra Gran Moravia z La Formaggeria Gran Moravia

sklenice červeného vína

několik lžic rajčatové omáčky z La Formaggeria Gran Moravia

1 bobkový list

1 mrkev

1 stonek řapíkatého celeru

½ cibule

1 stroužek česneku

extra panenský olivový olej z La Formaggeria Gran Moravia

sůl

Pusťte se do toho:

  1. Mozzarellu filone nakrájejte na tenké plátky.
  2. Omyjte stonek celeru a oloupejte mrkev a cibuli, poté vše nakrájejte na kostičky.
  3. Zeleninu orestujte na pánvi s troškou oleje, celým stroužkem česneku a bobkovým listem.
  4. Potom přidejte nakrájenou salsicciu, nechte ji krátce orestovat a poté podlijte vínem a nechte na prudkém ohni odpařit. Jakmile se víno vypaří, ztlumte žár, přidejte pár lžic rajčatové omáčky, osolte a duste pod pokličkou na mírném žáru, až bude maso uvařené.
  5. Vytřete pekáč troškou oleje a začněte vrstvit: na dno rozprostřete lasagne, na ně vrstvu salsicci s několika plátky mozzarelly, přelijte smetanou a posypte strouhaným sýrem Gran Moravia. Přikryjte další vrstvou lasagní a stejným způsobem pokračujte až do vyčerpání surovin.
  6. Na poslední vrstvu rozetřete trošku smetany a nasypte zbývající sýr Gran Moravia.

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 40 minut, prvních 20 minut zakryté alobalem, poté pečte odkryté.

 

Tip

Vyzkoušejte novou čerstvou smetanu s minimálním obsahem tuku 38 %, která dodá vašim pokrmům ještě krémovější chuť! Najdete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia.

Cena: 39,90 Kč

 

Foto: La Formaggeria Gran Moravia