Ze svého kulinářského umění vybral skladatel, zpěvák, malíř a spisovatel Richard Pachman francouzskou specialitu, jež velmi chutnala Evě Pilarové, když ji pozval na večeři.
Připravte si:
Špenát
7 vajec
hrubá mouka
cibule
olej
žampióny
máslo
kyselá smetana
pepř
sůl
brambory
Pusťte se do toho:
500 gramů rozmraženého špenátu smícháte se 3 žloutky a 3 lžícemi hrubé mouky. Do této směsi lehce vmícháte sníh ze 3 bílků.
Těsto rovnoměrně rozetřete na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a 15 minut v mírně vyhřáté troubě pečete.
Potom na toto těsto rozetřete předem připravená míchaná vajíčka ze 4 vajec smažená na oleji a cibulce a zarolujete (pozor – pálí to, ale je to nutné rolovat za tepla).
Omáčku připravíte tak, že 250 g žampiónů podusíte na másle a až změknou, přidáte lžíci mouky, pepř, sůl a zalijete 0,25 l kyselé smetany a dochutíte do sladkokyselé chuti.
Podává se s bramborem a kromě toho, že to výborně chutná, vypadá napříč nakrájená roláda ve své žlutozelené barvě velmi hezky.
Iveta Bartošová byla fenomén. Její životní příběh by vydal na pořádně tlustý román, který by…
Zážitky z terapií, úvahy autora, jeho vlastní cesta, souvislosti a práce, kterou s chirurgickými nástroji vykonává v auře…
Velmi mnoho karet je ve stylu odnímání toho, co nám již neslouží, o zpracovávání strachu…
Iveta Bartošová patřila k nejoblíbenějším českým popovým zpěvačkám konce 20. a začátku 21. století. Získala…
„Je tady někdo, kdo si objednal návštěvu krypty?“ Rozhlasový horor scenáristy a režiséra Víta Vencla…
Výpravný romantický seriál odehrávající se na pozadí událostí roku 1939 se dostal do portfolia významného…