Špenátová roláda se žampiónovou omáčkou

Ze svého kulinářského umění vybral skladatel, zpěvák, malíř a spisovatel Richard Pachman francouzskou specialitu, jež velmi chutnala Evě Pilarové, když ji pozval na večeři.


Připravte si:
Špenát
7 vajec
hrubá mouka
cibule
olej
žampióny
máslo
kyselá smetana
pepř
sůl
brambory

Pusťte se do toho:
500 gramů rozmraženého špenátu smícháte se 3 žloutky a 3 lžícemi hrubé mouky. Do této směsi lehce vmícháte sníh ze 3 bílků.
Těsto rovnoměrně rozetřete na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a 15 minut v mírně vyhřáté troubě pečete.
Potom na toto těsto rozetřete předem připravená míchaná vajíčka ze 4 vajec smažená na oleji a cibulce a zarolujete (pozor – pálí to, ale je to nutné rolovat za tepla).
Omáčku připravíte tak, že 250 g žampiónů podusíte na másle a až změknou, přidáte lžíci mouky, pepř, sůl a zalijete 0,25 l kyselé smetany a dochutíte do sladkokyselé chuti.
Podává se s bramborem a kromě toho, že to výborně chutná, vypadá napříč nakrájená roláda ve své žlutozelené barvě velmi hezky.