Potřebujete (pro 4 osoby):
350 g ricotty z La Formaggeria Gran Moravia
150 g smetany z La Formaggeria Gran Moravia
2 vejce
hrst nastrouhaného sýru Gran Moravia z La Formaggeria Gran Moravia
1 větší cuketa
máslo z La Formaggeria Gran Moravia
sůl
pepř
rajčatová passata s bazalkou z La Formaggeria Gran Moravia
lžička cukru
Pusťte se do toho:
- Rozmíchejte ricottu se smetanou, vejci a nastrouhaným sýrem. Osolte a opepřete a míchejte, až vznikne hladký krém.
- Cuketu omyjte, oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a vmíchejte do krému.
- Malé pečicí formičky vymažte máslem a naplňte je do tří čtvrtin krémem. Dejte péct do trouby při 180 stupních na 15 minut, až budou mini nákypy pěkně vyběhlé a lehce nazlátlé.
- Rajčatovou passatu dejte vařit do kastrůlku spolu s trochou olivového oleje, špetkou soli a cukru.
- Nákypy vyklepněte z formičky a podávejte spolu s rajčatovou omáčkou.
Tip
Vyzkoušejte novou čerstvou smetanu s minimálním obsahem tuku 38 %, která dodá vašim pokrmům ještě krémovější chuť! Najdete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia.
Cena: 39,90 Kč
Foto: La Formaggeria Gran Moravia