Co by to bylo za Velikonoce bez mazance, králíka, nádivky či drobných sladkostí? Pokud byste však i vy chtěli tradiční kuchyň trochu odlehčit, připravili jsme pro vás originální recept na vegetariánskou nádivku z těch nejkvalitnějších surovin, po které se jen zapráší. Milovníky sladkého (a snad i všechny koledníky) pak jistě potěší jemné jidáše s citronovou kůrou, které kombinují tradiční chuť s výraznými citrusovými tóny.
Velikonoční vegetariánská nádivka
Doba přípravy: 75 minut / 4 porce
Potřebujete:
250 g brokolice Bon Via
125 g květáku
125 g chřestu
3 vejce BILLA
100 g polohrubé mouky BILLA
1 sáček kypřicího prášku
1 lžička muškátového oříšku
1 lžička soli
60 ml 12% smetany Clever
4 stroužky česneku
150 g strouhaného sýra Emmentaler BILLA
tuk a hrubá mouka na vysypání formy
Pusťte se do toho:
Jemné jidáše s citronovou kůrou
Doba přípravy: 2 hodiny / 32 ks
Potřebujete:
27 g droždí
93 g cukru krupice
590 g hladké mouky BILLA
300 ml vlažné smetany na vaření Clever
7 g soli
kůra ze tří citronů BILLA BIO
2 lžičky strouhaného muškátového oříšku
70 g másla BILLA
3 žloutky, pokojové teploty
70 g medu BILLA
Na potření a posypání:
1 vejce BILLA
1 lžička drceného máku
Pusťte se do toho:
Foto: www.havas.cz
Minulý rok vydavateľstvo Opus začalo s vydaním reedícií albumovej diskografie legendy slovenskej a českej populárnej hudby…
TV Nova uvede už tuto neděli 5. května od 21.35 hodin třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový…
Působí na vás hrozivě bohyně Kálí? S o to větší zvědavostí lze nahlížet na karty, které…
Vydavatelství Supraphon ve spolupráci s nakladatelstvím Atlantis po úspěšném vydání audioknih Nevědění a Směšné lásky…
Zpěvák Petr Kolář inspirován úspěchem turné Tajný místa vydává stejnojmenné album. V loňském roce Petr Kolář…
Proč je nejlepší uskladnit cibuli v silonkách? Jak pomůže pračka s výrobou domácího másla? S…