Sezóna dýně je za dveřmi a brzy bude tato chutná zelenina k dostání za nízký peníz na všech pultech řetězců, na farmářských trzích i v bedýnkách. Využijte tuto sezónu naplno a objevte nové chutě. Ne každý má ale nápad, co z této nasládlé zeleniny uvařit. Ve spolupráci s La Formaggeria Gran Moravia vám proto přinášíme tip inspirativní recept.
Potřebujete:
dýně Hokkaido
cizrna v nálevu
1 červená cibule
extra panenský olivový olej
sýr Tre Corti (seženete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia)
sůl
pepř
rozmarýn
stroužek česneku
Pusťte se do toho:
- Dýni očistěte a nakrájejte na kostičky. Vložte je do zapékací mísy spolu s trochou olivového oleje, osolte, opepřete a přidejte dvě snítky rozmarýnu. Dejte péct na 180° asi na 20 minut, občas zamíchejte. Poté nechte vychladnout.
- Na pánvi osmahněte stroužek česneku, přidejte snítku rozmarýnu a předem scezenou cizrnu. Osolte, opepřete a povařte asi 10 minut.
- Cibuli na krájejte na tenké plátky a rozložte je na talíře.
- V míse promíchejte kostičky upečené dýně s cizrnou a přidejte k cibuli na talířích. Posypte nahrubo nastrouhaným sýrem Tre Corti a podávejte.
Více infa: www.laformaggeria.cz
Foto: www.laformaggeria.cz