Podzimní dýňové recepty aneb Podzimní salát s dýní a cizrnou

Sezóna dýně je za dveřmi a brzy bude tato chutná zelenina k dostání za nízký peníz na všech pultech řetězců, na farmářských trzích i v bedýnkách. Využijte tuto sezónu naplno a objevte nové chutě. Ne každý má ale nápad, co z této nasládlé zeleniny uvařit. Ve spolupráci s La Formaggeria Gran Moravia vám proto přinášíme tip inspirativní recept.

Potřebujete:

dýně Hokkaido

cizrna v nálevu

1 červená cibule

extra panenský olivový olej

sýr Tre Corti (seženete v prodejnách La Formaggeria Gran Moravia)

sůl

pepř

rozmarýn

stroužek česneku

 

Pusťte se do toho:

  1. Dýni očistěte a nakrájejte na kostičky. Vložte je do zapékací mísy spolu s trochou olivového oleje, osolte, opepřete a přidejte dvě snítky rozmarýnu. Dejte péct na 180° asi na 20 minut, občas zamíchejte. Poté nechte vychladnout.
  2. Na pánvi osmahněte stroužek česneku, přidejte snítku rozmarýnu a předem scezenou cizrnu. Osolte, opepřete a povařte asi 10 minut.
  3. Cibuli na krájejte na tenké plátky a rozložte je na talíře.
  4. V míse promíchejte kostičky upečené dýně s cizrnou a přidejte k cibuli na talířích. Posypte nahrubo nastrouhaným sýrem Tre Corti a podávejte.

 

Více infa: www.laformaggeria.cz

 

Foto: www.laformaggeria.cz