Naložte si pikantní pochutiny k masu – Pikantní nakládané okurky

Chuť grilovaného masa perfektně podtrhne vychucená zeleninová čalamáda, kořeněné okurky nebo štiplavé čatní. Vyzkoušejte s námi nové recepty na pikantní pochutiny do skleničky a překvapte novými chutěmi své přátele.

Pickled cucumbers in glass jars. Spices and vegetables for preparation of pickles.

Potřebujete:

100 g kořenící směsi na zavařování Lako Labeta

1,75 ml vody

500 ml octa

120 g cukru

okurky

mrkev

cibuli

kopr

čerstvé chilli papričky

 

Pusťte se do toho:

  1. Lako, vodu, ocet a cukr smícháme, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Uvařený nálev necháme vychladnout.
  2. Na dno zavařovací sklenice poklademe na kolečka nakrájenou mrkev, půlkolečka cibule a poté přidáme očištěné okurky, chilli papričky a snítku kopru (vše dle chuti).
  3. Obsah sklenice zalijeme připraveným vychladlým nálevem, uzavřeme a sterilujeme při 80 °C asi 20 minut.
  4. Sklenice po sterilizaci otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a skladujeme v temnu a chladu.

 

Foto: Labeta