Chuť grilovaného masa perfektně podtrhne vychucená zeleninová čalamáda, kořeněné okurky nebo štiplavé čatní. Vyzkoušejte s námi nové recepty na pikantní pochutiny do skleničky a překvapte novými chutěmi své přátele.
Potřebujete:
1 balení kořenící směsi na zavařování Lako Labeta
Hořčičné semínko Labeta
120 g cukru
500 ml octa
1,75 l vody
+ zelenina, kterou budete chtít zavařovat
Pusťte se do toho:
- Lák si připravíme jako první. Suroviny pro výrobu láku stačí svařit a nechat odležet. Do směsi můžete přidat dle své vlastní chuti i např. koriandr, bazalku, výborné je semínko kopru.
- Narovnejte si zeleninu do vyvařených skleniček. Může to být například směs okurčiček, beraních rohů, cibulek a chilli papriček.
- Menší kousky pokrájíme, pro výraznější chuť můžeme přidat kuličky pepře a nového koření, nebo třeba kolečka mrkve.
- Víčka a hrdla vydesinfikujeme, zalijeme lákem, a sterilujeme 20-30 min podle velikosti sklenic buď v zavařovacím hrnci, nebo ponořené ve vodě v kastrolu na plotně.
Foto: Labeta