Matcha truffle
Potřebujete:
8 g Matcha Tea
dvě lžíce másla
1/3 kelímku smetany ke šlehání (použili jsme 31%)
špetka soli
300 g bílé čokolády
kousek čokolády na nastrouhání
Pusťte se do toho:
- Na mírném ohni rozpustíme máslo, přidáme 1/3 smetany, špetku soli.
- Po rozpuštění másla vmícháme 6 g čaje matcha a pořádně promícháme.
- V horké lázni rozpustíme 300 g bílé čokolády a potom vmícháme směs s čajem.
- Jakmile je směs dobře rozmíchaná, nalijeme do formiček (použili jsme formu na led) a necháme cca na hodinu ztuhnout.
- Ztuhlé truffle obalíme v 2 g čaje matcha a ozdobíme např. strouhanou čokoládou a drcenými brusinkami.
Matcha Tea Kuličky
Díky rychlé přípravě můžete mlsat do pár minut!
Potřebujete:
125 g másla
80 g moučkového cukru
100 g sušeného mléka
4 g Matcha Tea na obalení strouhané vlašské ořechy ale možno použít i kokos
Pusťte se do toho:
- V míse smícháme všechny sypké ingredience, přidáme změklé máslo a vypracujeme těsto.
- Pokud se nám drobí, přidáme ještě kousek másla.
- Vyválíme váleček a krájíme ho na stejné kousky, které následně ukoulíme a obalíme.
Matcha fit palačinky
Fit palačinky s matcha, na kterých si pochutnají dospělí i děti. Naplnit je můžete svou oblíbenou zdravou potravinou, přihodit můžete oříšky nebo ovoce.
Potřebujete:
2 g Matcha Tea
20 g vanilkový protein
1 vejce
prášek do pečiva
170 ml mléka
30 g ovesné mouky
Pusťte se do toho:
- V míse smícháme všechny ingredience a vyšleháme metličkou.
- Smažíme na oleji.
- Podáváme s medem a mletými oříšky.
Matcha cheesecake s černým sezamem
Potřebujete:
Lískooříškový korpus:
2/3 šálku lískových oříšků (opečené a hrubě nasekané)
6 lžic studeného nesoleného másla (nakrájeného na malé kousky)
3/4 šálku + 2 lžíce hladké mouky
1/3 šálku cukru krystal
1 lžička soli
Náplň:
470 ml smetanového sýru (v pokojové teplotě)
1 šálek zakysané smetany (v pokojové teplotě)
1 šálek cukru
1 polévková lžíce vanilkového extraktu
2 velká vejce (v pokojové teplotě)
8 g Matcha Tea
1/3 šálku prášku z černého sezamu
Pusťte se do toho:
- Předehřejeme troubu na 175 °C. Vymažeme pečicí formu o průměru 20 cm.
Korpus:
- Smícháme v kuchyňském robotu všechny korpusové ingredience, aby výsledná směs připomínala hrubou moučku.
- Směs natlačíme na dno připravené pečicí formy.
- Pečeme 15–18 minut, pak jej dáme stranou vychladnout.
- Snížíme teplotu trouby na 150 °C.
Náplň:
- Stolním mixérem smícháme dohromady smetanový sýr, zakysanou smetanu, cukr a vanilkový extrakt.
- Přidáme postupně vejce a mixujeme další 2 minuty, aby se vše dobře smíchalo.
- Rozdělíme těstíčko na dva stejné díly.
- Do jednoho dílu přidáme 3 sáčky Matcha Tea a do druhého dílu prášek z černého sezamu.
- Důkladně smícháme.
- Nalijeme náplň s černým sezamem do připravené pečicí formy.
- Náplň s matcha naneseme velkou lžící navrch.
- Nožem zatočíme směs dohromady.
- Vložíme cheesecake doprostřed trouby.
- Umístíme mělký pekáč plný vody na dno trouby.
- Pečeme hodinu, nebo dokud se okraj cheesecaku nenafoukne, i když se jeho střed bude zdát vlhký.
- Vypneme troubu a lehce pootevřeme dvířka, cheesecake necháme v troubě zcela zchladnout (alespoň hodinu).
- Vyjmeme cheesecake z trouby a přes noc dáme vychladit.
- Před podáváním posypeme cheesecake jedním sáčkem Matcha Tea.
Matcha kokosové kuličky
Potřebujete:
8 g Matcha Tea
250 g másla
200 g cukru moučka
200 g sušeného mléka
100 g kokosu (na ozdobení)
Pusťte se do toho:
- Všechny ingredience rukama pořádně promícháme.
- Až je hmota kompaktní, vytvoříme kuličky a obalíme v kokosu.
- Necháme vychladnout v lednici a zhruba po hodině můžeme jíst.
Plněné raw srdíčkové pralinky k nakousnutí
Plněné raw srdíčkové pralinky jsou jednoduché na přípravu, čokoláda se skládá jen z šesti ingrediencí, a uděláte s nimi obrovskou parádu! A pokud jste ještě neměli příležitost se seznámit s taji raw stravy, pro začátek jsou raw dezerty ideální volbou. „Často jsou to právě dezerty, které jsou tím prvním krůčkem k odhodlání následně ochutnat i další typy raw jídel, než jsou ta sladká,“ přitakává Stanislav Petříček z bistRAWveg.
Potřebujete:
Čokoláda:
100 g kokosového cukru (rozmixovaný na moučku)
75 g nepraženého kakaa
15 g kešu ořechů (namočit do vody na 4 hodiny) 125 g kakaového másla (roztavené) špetka medového koření špetička mořské/himalájské soli
Náplň:
brusinky s citronem (rozmixované) nebo libovolné ořechové máslo
oříšek či mrazem sušené ovoce
Pusťte se do toho:
- V mixéru rozmixujte kokosový cukr s kakaovým máslem, kořením a solí (max. do teploty 42°C, opatrně, ať nepřehřejete).
- Přidejte kakao a krátce promixujte na hladkou čokoládu.
- Čokoládou naplňte formičku na pralinky do ½ výšky, přidejte libovolnou náplň, zalijte čokoládou.
- Stěrkou zarovnejte povrch a setřete přebytečnou čokoládu a dejte do lednice ztuhnout.
- Pralinky vyklopte z formičky a společně si je se svými blízkými vychutnejte.
Zdroj receptu a fotky RAWveg, scuk.cz
TIP:
Raw srdíčkové pralinky až k vám domů
Raw srdíčkové pralinky 9 ks
Cena: 126 Kč
K dostání: RAWveg přes scuk.cz
Krásný a lahodný dáreček pro kohokoliv, na kom vám záleží. Vyrobeno s láskou a kvalitních surovin.
Mlsejte zdravě, když můžete! Bez lepku, bílého rafinovaného cukru, bílé mouky, trans tuků, laktózy a »éček«. Pochutnejte si!
Pokud si s přípravou sladkostí nechcete dělat starosti, objednejte si je až k vám domů od RAWveg přes scuk.cz
Foto: www.kasparpr.cz