Léto je pro grilování jako stvořené a už dávno se jeho arzenál možností a chutí neopírá pouze o vepřové steaky. Žitný chléb, krevety, chobotnice či hovězí – to jsou hlavní ingredience nových receptů na grilování, s nimiž přichází šéfkuchař pražského Wine Foodu Luca Caravaggi. Díky těmto delikatesám se můžete přenést na italskou riviéru, aniž byste opustili pohodlí svého domova. Zároveň s nimi poznáte neotřelé kombinace pečiva, zeleniny, bylinek, plodů moře i tradičního masa.
Grilovaná chobotnice s paprikami, citronovým tymiánem a praženými mandlemi
Ingredience pro 4 osoby
chobotnice 1 kg
červené papriky 500 g
plátky mandlí 120 g
citronový tymián 2 větvičky
extra panenský olivový olej 40 ml
sůl dle potřeby
pepř dle potřeby
Pusťte se do toho:
Chobotnici vložte do hrnce s dostatečným množstvím vody, přiveďte k varu a vařte 1 hodinu a 20 minut, poté slijte.
Papriky zbavte semínek, nakrájejte je na proužky široké 2 cm a vložte je do pánve. Přidejte olej a tymián a opékejte přibližně 10 minut.
Mezitím si na trošce oleje opražte dozlatova mandle.
Uvařenou chobotnici osolte, opepřete a ogrilujte 3 minuty z každé strany.
Na talíř dejte opečené papriky, na ně položte chobotnici a vše posypte opraženými mandlemi. Nakonec přidejte kapku olivového oleje a větvičku tymiánu.
Na tomto receptu si skvěle pochutnáte, pokud si k němu nalijete víno: Lugana Riserva Doc, Busocaldo, Pasini San Giovanni
Zítra: Hovězí fracosta s česnekovou salsou a pečenými novými bramborami
Foto: Wine Food