Džem z malin a rybízu

Potřebujete:
700 g malin
500 g červeného a bílého rybízu
1 sáček JamFix 2:1 Labeta
500 g třtinového cukru
1 lžička kyseliny citronové

Pusťte se do toho:
1. Natrhané a od stopek a korunek očištěné ovoce vložte do dostatečně velkého hrnce. Nasypte JamFix promíchaný s cukrem a kyselinou citronovou. a promíchejte.
2. Toto měkké ovoce stačí vařit asi deset minut, pak je přímo v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem.
3. Znovu povařte a ochutnejte, podle chuti dolaďte cukrem nebo citrusovou šťávou.
4. Pokud nemáte rádi malinová zrníčka, horkou marmeládu přepasírujte přes síto.
5. Ještě horký džem plňte do umytých nahřátých sklenic, zavíčkujte a otočte víčkem dolů. Horký džem roztáhne gumičku ve víčku a tím se hermeticky uzavře. Na pracovní desce naplněné sklenice zabalíme do deky a necháme hodinu »chladnout«. Sklenice skladujte ideálně v chladu a temnu.

Další inspiraci najdete zde: www.labeta.cz/recepty

Foto: www.labeta.cz