Čokoládová pěna s duchy od @bohynekuchyne

Strašidelný svátek se blíží! Halloween se slaví 31. října a neodmyslitelně k němu patří dýně, pavučiny, kostry, čarodějnice a další strašidelné postavy… A také spousta dobrot! Užijte si kouzelné chutě – třeba Čokoládovou pěna s duchy.

Potřebujete:

duchové – bílkové pusinky

bílky ze 4 vajíček

100 g cukru krupice

220 g cukru moučka

 

čokoládová pěna

žloutky ze 4 vajíček

200 g kvalitní čokolády s vysokým obsahem kakaa

100 g cukru krupice

250 ml smetany ke šlehání 38% La Formaggeria Gran Moravia

4 lžíce kvalitního kakaového prášku

¼ lžičky červeného pepře

Pusťte se do toho:

  1. Bílky, cukr krupice a cukr moučka na bílkové pusinky ušlehejte na vysoké otáčky do tuha.
  2. Polovinu hmoty dejte do zdobícího sáčku s kulatým hladkým otvorem.
  3. Na plech vyložený pečícím papírem stříkejte pusinky ve tvaru duchů.
  4. Druhou polovinu si nechejte stranou na čokoládovou pěnu.
  5. Pečte v troubě předehřáté na 100 °C, zhruba 9–10 minut. Sníh nesmí začít hnědnout, takže pusinky v druhé polovině pečení bedlivě hlídejte.
  6. Čokoládu nalámejte do kovové misky, tu položte na kastrolek s vodou a vodu přiveďte k varu. Stáhněte lehce teplotu, aby voda probublávala, ale nedotýkala se kovové misky s čokoládou. Míchejte metličkou, dokud se čokoláda nerozpustí.
  7. Vyndejte duchy z trouby a špičkou párátka nebo špejle, kterou namočíte do rozpuštěné čokolády, udělejte duchům oči.
  8. Nechejte duchy uschnout. Z uvedeného množství bílků budete mít duchů více než na ozdobu čokoládové pěny. Využijte je k dalšímu halloweenskému zdobení. Můžete je dělat různě veliké. Na pěnu jsou nejlepší malincí, vysocí asi 1,5 cm.
  9. Žloutky ušlehejte s cukrem krupice do pěny. Smetanu ušlehejte do tuha.
  10. Žloutky s cukrem opatrně smíchejte s rozpuštěnou čokoládou. Přidejte šlehačku a zbytek sněhové hmoty z duchů. Ochuťte nahrubo nadrceným pepřem a kakaem. Opatrně, ale důkladně promíchejte.
  11. Naplňte do cukrářského sáčku s ozdobnou špicí a naservírujte do misek.
  12. Nechejte důkladně vychladit v lednici, lehce poprašte kakaem a ozdobte sněhovými duchy.

 

Foto: La Formaggeria Gran Moravia