Herečka Jitka Čvančarová nedostatkem mužské přízně nikdy netrpěla. Jenže tentokrát bude mít jedna z nejpůvabnějších českých hereček a maminka čtrnáctiměsíční Elenky doma co vysvětlovat! Byla totiž přistižena se svým kolegou Alešem Hámou. Oba se zřejmě nechali unést romantickým prostředím, uvolněnou atmosférou a vzájemnými sympatiemi a pěkně si zavařili! A co víc, všemu přihlížely Hámovy děti!
Rozvod se nekoná! Ne, že by Gábina Hámová a Petr Čadek byli natolik tolerantní a prominuli svým protějškům nevěru, ale odpouštět není co. Jitka Čvančarová a Aleš Háma totiž oblékli kuchařské zástěry a za vydatné pomoci moderátorových synů ovládli improvizovanou kuchyň v prostorách hradní Míčovny. „Vařím ráda a dovolím si říct, že dobře. Baví mě improvizovat a vozit si recepty z cest, slabost mám pro asijskou kuchyni. Proti mému muži jsem gurmán, pro něj jsou největší slastí knedlíky nebo topinka s vajíčkem a lečo. Ale trošku ho svádím na mou cestu gurmánství a už jsme, myslím, ušli kus cesty,“ prozradila herečka, která na svých cestách ochutnala nejrůznější hmyz, od červa přes cvrčka až po saranče. „Nesnědla jsem jen švába, přišel mi příliš masitý. Ale třeba cvrček je vynikající,“ pochvaluje si Jitka, kterou s Alešem spojuje nejen láska ke gastronomii, ale i k dětem, a to nejen vlastním.
„Oba jsme patroni Dětského čin roku, který oceňuje malé hrdiny, od nichž bychom se my dospělí mohli učit. Jejich odvaha, dobro a úsilí mě nabíjí optimismem. Těším se, že se jich s námi i letos podělí o svůj statečný čin co nejvíc,“ vyzývá všechny školáky k zaslání příběhu do 30. září moderátor, herec a čestný předseda projektu. Ten byl coby kluk dosti neposedné dítě. „Byl jsem hodně svérázný chlapec, ale zas to nebyla úplná katastrofa. Ani dospívání nebylo ve znamení útěků z domova a tak. Samozřejmě jsem své blízké okolí potrápil, ale nebylo to nějak fatální,“ vzpomíná na dětství prožité v Karlových Varech, kde tehdy jeho tatínek šéfoval vyhlášenému hotelu Pupp.
„Zásadně to ovlivnilo můj vztah ke gastronomii. Tatínek měl tu zkušenost, že v Indonésii jedl syrový opičí mozek ze živé opice, to bych asi nejedl. Ale jinak neumím říct, jaké je moje nejoblíbenější jídlo. Dokážu si pochutnat na čemkoli, ať už je to dobrý buřtguláš, foie gras nebo telecí ledvina. Bohužel se ale musím strašně hlídat, protože jinak bych ochutnával pořád,“ přiznává Háma.
Foto: Dětský čin roku