Zdravé recepty i pro zaryté odpůrce zdravého jídla. Herbář se vrací pošesté

Kateřina Winterová se vrací s šestou řadou Herbáře. V předchozích pěti sériích pořad představil už neuvěřitelných sto padesát bylin včetně informací, jak účinkují a s čím mohou pomoci. Mottem nové řady je: Zdravá krajina, zdravá surovina, zdravé recepty a zdraví lidé. První díl premiérového Herbáře uvedl program ČT1 v neděli 7. října od 18.25 hodin.

Herbar VI_Kateřina_Winterová(2)

Moudrost předků proti dnešní uspěchané době bude opět stavět Kateřina Winterová, která se vydá na pátrání po kvalitních surovinách. V nové řadě bude klást důraz převážně na zdravý přístup k vaření, správné zacházení s potravinami a na metodu »pěstuj si sám«. „Letos jsem se rozhodla, že chci »pohádku« o zdravém jídle, přístupu k surovinám a přírodě přivést k životu. A hledat inspiraci, jak opravdu jíst a žít přirozeně a normálně, jak tomu bývávalo tenkrát. Proto se dívám na tradici a chování našich praprababiček, srovnávám ho s dneškem a s tím, co jsme sami schopni si v té nejvyšší kvalitě vypěstovat, odchovat a samozřejmě hlavně koupit. Nemáme čas jako naši předkové, ale máme možnost si najít svého farmáře a za dobré, čisté jídlo, vyrobené s ohledem na krajinu, zvířata i zdraví zaplatit leckdy překvapivě málo,“ říká herečka a moderátorka Kateřina Winterová.

Herbář_VI_Kateřina_WInterová

Z Herbáře se letos stala moderní show o zdravém jídle. Kateřina k sobě přizvala i několikanásobnou foodbloggerku roku Markétu Pavleje se skvělými recepty, které si s těmi Kateřininými zkrátka rozumí,“ říká režisér Jaroslav Včela. Každý díl vyvrcholí hlavním receptem, který zvládne každý, a který – jak slibují tvůrci – bude chutnat i zapřisáhlým odpůrcům zdravého životního stylu. Recepty doplněné o základní informace týkající se způsobu pěstování nebo chovu suroviny pocházejí z knižní kuchařky Kateřiny Winterové Jíst a žít.

Foto: Česká televize