Už rostou! A my vám nabízíme výborný italský recept z hub, který vám pomůže zatočit s košíkem plným hub.
Potřebujete:
Suroviny (pro 4–6 osob):
Na gnocchi:
500 g ricotty z La Formaggeria Gran Moravia
250 g hladké mouky
120 g nastrouhaného sýru Asiago stravecchio + na posypání z La Formaggeria Gran Moravia
2 vejce
sůl
bílý pepř
Na omáčku:
100 g hříbků
100 g žampionů
50 g vlašských ořechů
60 ml olivového oleje
cibule
sůl
černý pepř
Pusťte se do toho:
1. Začněte přípravou omáčky: očistěte houby, nakrájejte je na plátky a smažte na pánvi spolu s najemno nakrájenou cibulí, špetkou soli a pepře asi 10 minut.
2. Část hub ponechte stranou na ozdobu.
3. Vlašské ořechy nasekejte najemno, do mixéru přidejte usmažené houby a mixujte. Během mixování postupně přilévejte olej až do chvíle, kdy vznikne hustá omáčka.
4. Nyní si připravte gnocchi: do mísy dejte mouku, okapanou ricottu, vejce, nastrouhaný sýr Asiago stravecchio, špetku soli a pepře a vše promíchejte.
5. Těsto přesuňte na pomoučený vál a dál zpracovávejte, až je hladké a kompaktní. Vytvarujte válečky o průměru asi 2 cm a nakrájejte je na kousky dlouhé 1,5 cm.
6. Stiskněte je zadní stranou vidličky, aby získaly ten správný tvar, a položte je na pomoučený vál.
7. Dejte vařit dostatečné množství lehce osolené vody, do vroucí vody dejte vařit gnocchi a slijte je hned, jak vyplavou na povrch.
8. Uvařené gnocchi přesypte do velké pánve, přidejte k nim houbovou omáčku a hrst nastrouhaného sýru Asiago stravecchio, promíchejte a servírujte ozdobené osmaženými plátky hub.
Foto: Gran Moravia