Miss Domanská se učila péct vánoční italskou specialitu Panettone

Mezi českými celebritami před Vánoci vypuklo šílenství v podobě nákupů luxusních šperků, aut či kabelek. Česká Miss World 2011 Denisa Domanská je ale jiná. Než aby pobíhala po Pařížské ulici, hodlá svého přítele obšťastnit stylově po italsku. Na tajné schůzce v pražských Holešovicích ji pilně zaučoval Ital Roberto.


Kromě klasických obyčejů jako je rozkrajování jablka a zapalování svíček ve skořápkách dodržují u Domanských vlastní tradice. Vánoce neprožívají nijak stresově, ale v kruhu rodinném. Ráno na Štědrý den vyrazí Denisa společně s tatínkem a bratrem pro jmelí, vánoční stromeček a kapra. „Je to mnohem zajímavější, když se musíme brodit po kolena ve sněhu, u nás v Koryčanech je ho vždycky dostatek,“ směje se Denisa, která se rozhodla, že letos přidá další zvyk a překvapí tak rodinu i přítele.


Jelikož jsou všichni velcí jedlíci a milovníci Itálie, poprosila šéfkuchaře holešovické trattorie Mercato Roberta Strazzullo a rozhodla se nakouknout pod pokličku italské kuchyně pod jeho michelinským dohledem. „Vánoční italskou specialitu Panettone jsem ještě nikdy nedělala a musím říct, že mě to s Robertem bavilo. To jsem ani netušila, jak dobrá kuchařka jsem a můžu slíbit, že od teď ji budu na Vánoce vždy připravovat. Navíc jsem ochutnala i spoustu dalšího jídla a byl to opravdu skvostný gurmánský zážitek,“ pochvalovala si Denisa.


Jako každý rok i letos studentka lékařské fakulty vyrazí na lyžovačku. Při výběru střediska tentokrát vyhrály italské Dolomity. „Jako modelka jsem v Miláně strávila několik měsíců a často na to vzpomínám. Mám moc ráda Kalábrii nebo Sardinii. Itálie je jedinečná svojí rozmanitou kuchyní, doslova miluju polévky, pizzu, piadine, ryby, rizotto a mořské plody, prostě vše, co je italské, je dobré,“ prozradila s chutí modelka.

Foto: Original Communications