Ivan Vyskočil: Jsem dobrý kuchař, umím svíčkovou i rajskou omáčku

Prima family pokračuje v natáčení dalších dílů pořadu VIP Prostřeno! Tentokrát se u jednoho stolu sešli herečka Jitka Smutná, kterou znají fanoušci seriálu Cesty domů jako Lídu, spisovatelka a novinářka Bára Nesvadbová, herečka Valérie Zawadská a herec Ivan Vyskočil. Jak se jim spolu večeřelo a kdo z nich je nejlepší kuchař, uvidíte na Prima family již dnes večer. A protože dnes bude vařit Ivan Vyskočil, položili jsme mu několik otázek.

Kdy jste se naposledy přejedl a čím?
Nemůžu si vzpomenout, kdy jsem se opravdu hodně přejedl. Ale protože strašně rád jím, dost často se mi stává, že se přejím alespoň trochu.

Sledujete v televizi pořady o vaření? A na které jiné další pořady se díváte?
Pořady o vaření téměř nesleduju. Já jsem filmový fanda a moc rád chodím do kina, proto když si sednu k televizi, většinou kvůli nějakému filmu. Ale zprávy sleduju pravidelně.

Už jste byl na dovolené, nebo se na ni teprve chystáte?
Letošní dovolenou jsem trávil chvíli v Chorvatsku, ale jinak jsem hlavně v Čechách. Když je hezky, rád jezdím na motorce. A na tyhle výjezdy se pokaždé v létě těším.

Které jídlo jste se naučil vařit jako první?
Jako první jídlo, pokud nepočítám míchaná vajíčka, jsem uvařil nejspíš svíčkovou. Strašně moc jsem se ji chtěl naučit, tak jsem začínal u ní.

Snědl jste někdy jídlo, o kterém jste si myslel, že byste je nikdy nepozřel?
Asi není žádné jídlo, které bych vyloženě odmítal, ale moc nemusím mít třeba brynzové halušky, škubánky nebo pajšl. Lidské chutě se mění. Jako malý kluk jsem vyloženě nesnášel koprovou omáčku s hovězím masem nebo rajskou. Dneska obě miluju.

Jaký myslíte, že jste kuchař, a co nejraději připravujete?
Myslím, že jsem docela dobrý kuchař, umím připravit i svíčkovou a dělám dobrou rajskou omáčku. Omáčky vůbec vařím rád. A mí strávníci si většinou pochutnají. Jediné, co nedokážu, je obložit talíř zeleninou, neumím ho moc dobře nazdobit.

Foto: TV Prima